Stiri 12 seara

In această perioadă, 300 de posturi vacante pot fi ocupate prin reteaua EURES , în ţări precum Austria, Belgia, Germania, Republica Cehă sau Ungaria. Cele mai multe sunt în Germania, 174 la numar, iar căutaţi sunt bucătarii, ospătarii, barmanii, operatorii maşini mase plastice, dar şi specialiştii IT. Salariile încep de la 1.500 de euro pe lună si ajung pana la  peste 2.000 de euro pe lună. Ungaria caută 75 de şoferi de TIR. Pentru a obţine aceste posturi, cetăţenii români trebuie să îndeplinească anumite condiţii impuse de angajatori şi care diferă de la caz la caz. Cerinţele obligatorii sunt de a avea cunoştinţe minime de o limbă străină, iar calificările pe care le au să fie atestate. Pentru a obtine detalii, cei interesati trebuie sa mearga la sediile Agentiilor Judetene pentru ocuparea fortelor de munca sis a stea de vorba cu consilierii EURES.

Aproximativ 13 ha de vegetaţie uscată au ars în ultimele 48 de ore pe raza judeţului Ialomiţa. Primul apel telefonic a fost înregistrat sâmbătă, 10 august, când pompierii au fost solicitaţi să acţioneze pentru lichidarea flăcărilor ce se manifestau pe cca. 5000 mp de teren de pe raza oraşului Ţăndărei. În aceeaşi zi, alte trei incendii de vegetaţie uscată au fost înregistrate pe raza localităţilor Urziceni şi Slobozia, iar duminica a izbucnit al cincilea incendiu, după ce un copil lăsat nesupravegheat s-a jucat cu un chibrit. Pompierii au reuşit lichidarea flăcărilor în limitele găsite, dar revin cu atentionari asupra faptului ca incendiile de vegetatie uscata sunt periculoase, ele putand lua amploare foarte repede.
Insert Lacramioara Chirea incendii miriste
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetan pentru situatii de Urgenta, Lacramioara Chirea.

In acest sfarsit de saptamana, politistii din Ialomita au derulat acţiuni preventive în mai multe localităţi din judeţ.  Efective sporite de poliţişti în colaborare cu jandarmii şi poliţiştii locali ialomiţeni au organizat şi desfăşurat acţiuni pentru a identifica autorii de fapte penale, contravenţionale ori de altă natură, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică. S-a urmărit prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise cu violenţă în zona localurilor publice, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, date în consemn, precum şi constatarea în flagrant a altor fapte penale.  Poliţiştii au legitimat peste 500 de persoane, 180 dintre acestea care aveau un comportament suspect au fost verificate în bazele de date ale poliţiei, şi au controlat 30 de societăţi comerciale şi 10 producători agricoli, fiind aplicate în total 205 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor depăşind suma de 42.000 de lei.

Maine   se serbează “Ziua Informării Preventive”. Cu acest prilej Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Barbu Catargiu Ialomita organizeaza mai multe activitati. Pompierii vor realiza si vor distribui afise specifice, vor merge la agentii economici si la institutiile din judet si vor discuta cu reprezentantii lor despre  prevenirea incendiilor, iar la Slobozia si Urziceni vor fi Porti descise. Informarea preventivă este una din formele principale ale activităţii de prevenire şi se poate considera că este elementul esenţial în aplicarea principiului solidarităţii în rândul cetăţenilor, atât din punct de vedere preventiv, cât şi din punct de vedere al gestionării situaţiilor de urgenţă pe care le pot genera, riscurile identificate la nivel teritorial.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa anunţă că, săptămâna aceasta, sunt disponibile 199 locuri de muncă. Aşadar, acesta este un număr record de posturi vacante în Ialomiţa, până acum în fiecare săptămâna numărul lor abia depăşea 100. Numărul mare de locuri de muncă  se datorează unei firme din Ploieşti care caută 50 de şoferi profesionişti. De aşemenea, o firmă din Bucureşti doreşte să angajeze din rândul ialomiţenilor, 50 de operatori call center. Potrivit datelor de la AJOFM, din cele 199 de posturi, 6 sunt pentru ialomiţenii care au studii superioare, 116 pentru cei cu studii medii, 59 pentru cei calificaţi în direferite meserii, şi 18 pentru muncitorii necalificaţi. Cei interesaţşi de aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze agenţiei pentru ocuparera foreţei de muncă din Slobozia, sau pot merge la punctele de lucru ale instituţiei, din Ţăndărei, Urziceni şi Feteşti.

De astăzi şi până vineri, drumul judeţean 212, între Feteşti şi Movila este înschis circulaţiei. Poliţia municipiului Feteşti a anunţat că acest lucru este necesar pentru că săptămâna aceasta se  execută  lucrări de refacere a pasajului la nivel cu calea ferată de pe linia 804 Feteşti-Ţăndărei. Lucarea este semnalizată cu indicatoare rutiere, iar dirijarea traficului este  asigurată de lucrători ai secţiei de Intreţinere mecanizată a Căii Ferate Constanţa. Pentru ocolirea zonei, poliţiştii recomandă şoferilor ce se deplasează pe relaţia Feteşti-Movila- Ţăndărei, să folosească varianta  ocolitoare a municipiului Feteşti, ce face legătura între DN3A şi DJ212


Medicul internist de la Feteşti,  Mica Datcu a murit sâmbătă într-un accident  feroviar. Aceasta se se deplasa cu autoturismul personal de la Țăndărei spre Movila, iar la trecerea de cale ferată de la Platonești mașina a fost izbită de un mărfar. În ciuda semnalelor acustice și luminoase, se pare că aceasta aceasta nu a  opritşi şi-a continuat drumul, moment în care maşina în care se afla a fost izbită de un tern de marfă.  La fața locului a ajuns un echipaj de la spitalul Țăndărei și un elicopter SMURD, dar pentru doctoriţa de 59 de ani nu s-a mai putut face nimic.

De astăzi se dă startul distracţiei la Cernavodă, încep Zilele oraşului. Astfel, cernavodenii se vor bucura de o săptămână plină de festivităţi, programul cuprinzând multiple activităţi cultural-artistice, sportive şi spectacole, care vor avea loc atât în sediul Casei de Cultrură, cât şi în centrul civic al oraşului. Cu această ocazie, stadionul din localitate va găzdui o serie de spectacole susţinute de artişti consacraţi, ansambluri artistice din ţară, dar şi artişti locali. În cadrul programului, cernavodenii nu vor avea parte doar de spectacole, ci şi de câteva manifestări-surpriză din partea administraţiei locale. Pentru iubitorii de dans, primăria va organiza prima ediţie a concursului „Dans Sincron”, care se va desfăşura în primele patru zile ale „Zilelor oraşului”. Cu această ocazie, zeci de copii talentaţi cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani se vor întrece la dans pe ritmurile binecunoscutei piese „Gangnam Style“. Toţi participanţii vor fi premiaţi cu o excursie la obiectivele turistice ale oraşului. De asemenea,  amatorii de dansuri tradiţionale vor avea parte, mâine seară, de un spectacol al etnicilor dobrogeni, la care vor participa ansambluri folclorice turceşti, lipoveneşti şi armâneşti.


Anul acesta România a înregistrat cea mai mare producţie de grâu din ultimii opt ani şi cea de-a doua din ultimii 43 de ani.  Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Constantin a declarat că anul acesta producţia de grâu este de 7,296 milioane de tone. În acea ce priveşte calitatea acestuia, ministrul a declarat că grâul de panificaţie este într-o cantitate mai mică decât în anii precedenţi