Stiri 9 august

Drumul judeţean 212, între Feteşti şi Movila va înschis circulaţiei, săptămâna viitoare. Poliţia municipiului Feteşti a anunţat că acest lucru este necesar pentru că în prerioada 12-16 august vor fi effectuate lucrări de refacare a pasajului la nivel cu calea ferată de pe linia 804 Feteşti-Ţăndărei. Lucarea va fi semnalizată cu indicatoare rutiere, iar dirijarea traficului va fi asugurată de lucrători ai secţiei de Intreţinere mecanizată a Căii Ferate Constanţa. Pentru ocolirea zonei, poliţiştii recomandă şoferilor ce se deplasează pe relaţia Feteşti-Movila- Ţăndărei, să folosească variant  ocolitoare a municipiului Feteşti, ce face legătura între DN3A şi DJ212

Peste 400 de absolvenţi ialomiţeni din promoţia 2013 s-au înscris in evidentele Agentiei Judetene pentru ocuparea Fortelor de munca pentru a putea beneficia de somaj.   35 sunt absolvenţi de studii superioare, 9 provin de la şcolile speciale pentru persoanele cu dizabilităţi,  iar unul  este  absolvent de şcoală post-liceală. Restul au terminat licee teoretice sau de specialitate. Pentru a putea beneficia de şomaj, absolvenţii au obligaţia ca în termen de 60 de zile de la data absolvirii să se înregistreze ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Neînregistrarea în termenul prevăzut duce la pierderea dreptului de şomaj.

Astăzi este singura zi în care absolventii claselor a douasprezecea care nu au dau sau nu au luat bacalaureatul se pot înscrie pentru a-l susţine acum în august. În Ialomiţa sunt asteptaţi să se înscrie peste 1.200 de absolvenţi de liceu, dintre care 300 susţin zilele acestea corigenţele pentru ca apoi, dacă obţin medii de promovare, să se poată înscrie la probele orale şi scrise.
Sesiunea august-septembrie a începe pe 19 august.

Bicicliştii care ies în trafic sunt obligaţi să aibă asupra lor cartea de identitate, pentru că altfel trebuie să plătească o amendă de 40 de lei. Obligaţia bicicliştilor de a purta actul de identitate la ei a fost zilele acestea readusă în actualitate - şi este privită ca o noutate în domeniu. Este vorba de retranscrierea textelor de lege, demers făcut zilele acestea în baza unei hotărâri de guvern. Legile, armonizate la cele din UE, sunt valabile şi au aplicabilitate din 2003, încă din perioada de preaderare la Uniune, nu mai că bicicliştii nu prea au ştiut despre ce e vorba şi nici poliţiştii nu i-au vânat. De asemenea, retranscrierea acestor legi îi obligă pe biciclişti să circule pe carosabil doar într- un singur rând şi să nu folosească trecerile de pietoni. La traversare, ei sunt obligaţi să coboare de pe bicicletă şi să meargă pe jos, alături de ceilalţi pietoni. Legea le dă dreptul să folosească banda de urgenţă - pe care alte autovehicule nu au voie să ruleze -, dar doar dacă în respectiva zonă nu sunt amenajate piste speciale pentru biciclişti. Totodată,
cei care nu au împlinit vârsta de 14 ani şi, fireşte, nu au buletin de identitate, nu au voie sub nici o formă să meargă cu bicicleta pe drumurile publice.

Incepand de luni, 12 august cernavodenii se vor bucura de o atmosfera festiva in cadrul sarbatorii dedicate zilelor orasului. La fel ca si in anii trecuti, va avea loc in preajma sarbatorii de Sfanta Maria. Manifestarile se vor desfasura pe stadionul Ideal din localitate timp de o saptamana In primele 4 zile de spectacole, pe scena vor urca artisti locali dar si membrii ansamblului folcloric Mugurelul si cei ai trupei de dans Audeo.  De joi vor urca pe scenă artişti consacraţi, printre care  Andreea Balan, Puya, Like Chocolate si Proconsul.  In cele 7 zile de sarbatoare nu vor lipsi nici obişnuitele standuri cu produse tradiţionale, jucării şi artizanat. Pe lângă spectacole, locuitorii se vor putea relaxa la terasele special amenajate.


Marti  se serbează “Ziua Informării Preventive”. Cu acest prilej Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Barbu Catargiu Ialomita organizeaza mai multe activitati. Pompierii vor realiza si vor distribui afise specifice, vor merge la agentii economici si la institutiile din judet si vor discuta cu reprezentantii lor despre  prevenirea incendiilor, iar la Slobozia si Urziceni vor fi Porti descise. Informarea preventivă este una din formele principale ale activităţii de prevenire şi se poate considera că este elementul esenţial în aplicarea principiului solidarităţii în rândul cetăţenilor, atât din punct de vedere preventiv, cât şi din punct de vedere al gestionării situaţiilor de urgenţă pe care le pot genera, riscurile identificate la nivel teritorial.