Stiri 26 iulie

Societatea care face transport public in Fetesti a solicitat sprijinul consiliului local pentru achizitionarea de autobuze
Parcul auto al societatii care face transport public in Fetesti are autobuze si mai vechi de 35 de ani. De aceea directorul Transbus Fetesti, Valentin Stanescu a solicitat Consiliului local, care este si actionar al societatii, sprijin pentru innoirea autobuzleor. Acest lucru s-a petrecut in sedinta de Consiliu de ieri.
Insert Stanescu 1
Directorul Transbus Fetesti, Valentin Stanescu, a precizat ca microbuzele nu reprezinta o solutie viabila pentru transportul public din fetesti, iar autobuzele noi sunt foarte scumpe. In schimb, cele la mana a doua, ajung pana la aproximativ 15.000 de euro.
Insert Stanescu 2
De asmenea, directorul Transbus, Valentin Stanescu a adaugat ca nu poate accesa un credit pentru ca societatea a incheaiat anul trecut pe pierdere.
 Primarul Fetestiului, Gheorghe Catrinoiu a spus in sedinta de ieri ca administratia locala va tine cont de solicitarea directorului si ca la urmatoarea rectificare bugetara va incerca sa directioneze fonduri si catre achizitia de mijlocale de transport in comun.

Proba teoretica din cadrul examenului pentru obtinerea permisului va fi valabila un an.
Proba teoretica din cadrul examenului pentru obtinerea permisului va fi valabila un an. Acest lucru insemna ca cei care au trecut de sala, dar au picat la traseu, nu vor mai trebui sa repete sala. Guvernul a modificat Codul Rutier, iar schimbările intră în vigoare în cel mult două săptămâni. Noile reguli se referă la interdicţii şi obligaţii pentru biciclişti, şoferi de mijloace de transport în comun sau conducători de mopede, precum şi la examenul pentru permisul auto, unde proba teoretică va fi valabilă timp de un an de la absolvire.  Toţi posesorii de vehicule au interzis de acum înainte să mai circule pe acostamentul drumului – aşa numita bandă de urgenţă. Excepţie fac bicicliştii, care pot folosi acostamentul dacă nu dispun de piste special amenajate şi nu pun în pericol circulaţia. Noile modificări introduc interdicţia conducătorilor de mopede şi alte motorete de mici dimensiuni să transporte pasageri în stare de ebrietate. Aceeaşi interdicţie o au şi transportatorii de mărfuri, în cazul pasagerilor din cabină.

Elevii isi vor primi bonurile de 200 de euro pentru calculatoare

Peste 500 de elevi  din judetul Calarasi vor primi tichetele  pentru achiziţionarea unui calculator. Cei  519 elevi provin din familii cu posibilităţi materiale reduse si vor beneficia de sprijin financiar in cadrul programului Euro 200.  Bonurile valorice vor fi ridicate de la Inspectoratul scolar de reprezentantii scolilor, pentru ca mai apoi sa ajunga la beneficiari. Programul Euro 20 se adresează elevilor şi studenţilor din invăţămatul de stat sau particular acreditat, in varstă de pană la 26 de ani, care provin din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie.