Stiri 25 iulie

Ca sa beneficieze de somaj, absolventii trebuie sa se inscrie la AJOFM
Absolvenţii mai au  la dispoziţie aproximativ 30 de zile  pentru a se înscrie la forţele de muncă ca sa poata beneficia de indemnizaţie de şomaj. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei Naţio-nale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, absolvenţii pot beneficia de indemnizaţie de şomaj numai dacă în termen de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă sau la un furnizor de servicii specializate.  Ei vor primi timp de  sase luni  o indemnizaţie. Cuantumul acesteia reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, adică 500 lei.
Data absolvirii este data de întâi a lunii următoare celei înscrise pe diplomă sau, după caz, pe certificatul de studii eliberat de către instituţia de învăţământ, dacă în cuprinsul acestora nu se specifică în mod expres o anumită dată de absolvire”, explică reprezentanţii ANOFM.

La Cernavoda se va derula Festivalului concurs de interpretare a muzicii uşoare „AXIOPOLIS”
Copiii si tinerii cu varste cuprinse intre 6 si 19 ani talentati la muzica sunt asteptati sa se inscrie la Festivalul Axiopolis de la Cernavoda. Preselectia are loc pe 10 august, cand participantii trebuie sa prezinte doua piese, dintre care una din repertoriul romanesc. Conscursul are loc 16 august la stadionul Ideal. Acesta  se va desfăşura pe trei secţiuni de vârstă: secţiunea I - copii cu vârsta între 6-9 ani; secţiunea II - copii cu vârsta între 10-14 ani şi secţiunea III - copii cu vârsta între 15 -19 ani. Taxa de participare va fi de 75 lei. Aceasta este a cincea ediţie a Festivalului concurs de interpretare a muzicii uşoare „AXIOPOLIS” Cernavodă.

Apicultorii  pot cere  finanţări prin Programul Naţional Apicol.
Pana la 1 august asociaţiile de apicultori pot depune cererile anuale pentru sprijinul financiar. Apicultorii  trebuie să depună anual, la sediul formei asociative unde sunt inscrişi, o cerere prin care solicită sprijinul financiar pentru acţiunile decontate prin Programul Naţional Apicol 2011-2013. Jumatate din suma  pe care o primesc crescătorii de albine provine  de la Fondul European de Garantare, iar restul de la bugetul naţional. Sprijinul financiar se acordă pentru combaterea varoozei, respectiv cumpărarea de mătci provenite din ferme de elită şi de multiplicare, roiuri la pachet, roiuri pe faguri şi familii de albine.

36 de persoane din Ialomita si Calarasi au fost victimele  unor traficanti de persoane

Doi barbati  au fost trimisi in judecata pentru trafic de persoane in forma continua. Acestia sunt bănuiţi că, în cursul anului 2011, prin intermediul unei societăţi comerciale, au recrutat, transportat şi găzduit într-un stat al Uniunii Europene, un număr de 36 de persoane din Ialomita si Calarasi, în scopul exploatării lor prin executarea unor munci cu încălcarea normelor legale privind condiţiile de muncă, salarizare, sănătate şi securitate. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Ialomiţa şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Ialomiţa, au documentat activitatea infracţională a celor două persoane, care au fost trimise în judecată pentru săvârşirea infracţiunii trafic de persoane, în formă continuată.  Suspecţii sunt doi bărbaţi din judeţul Timiş.  

De astăzi şi până duminică vom avea parte de temperaturi de peste 36 de grade celsius.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de caniculă valabilă începand de astăzi si pana duminica.  Temperaturile vor urca până la 36 de grade la umbră. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie.  Meteorologii spun ca temperaturile anunţate se vor înregistra la umbră, iar cele resimţite la sol, mai ales în aglomerările din oraşele mari, vor fi cu până la 10 grade mai mari, ajungând până în jurul valorii de 40-45 de grade. De asemenea, meteorologii se asteapta ca valul de căldură să se menţină şi chiar să se accentueze în cursul săptămânii viitoare. Din aceasta cauza medicii spun ca bolnavii cronici, în general, dar mai ales cei cu afecţiuni psihice şi cardiace trebuie să fie foarte atenţi în perioada de caniculă sis a evite deplasarile in aer liber, mai ales intre orele 11.00 si 17.00.  Dacă este inevitabilă deplasarea atunci trebuie luate măsuri de protecţie, respectiv haine de culoare deschisă, ample, pălării sau umbreluţe şi cât mai mult din suprafaţa corpului să fie acoperită. Este necesară o hidratare corespunzătoare şi trebuie respectate indicaţiile medicilor, nu trebuie să se renunţe la medicamentele prescrise. În caz că apar probleme deosebite, cei afectaţi trebuie să meargă de urgenta la medic.

La Fetesti e sedinta de Consiliu local
Consilierii locali din Feteşti se întrunesc astăzi în sedinţa ordinară pe luna în curs. Pe ordinea de zi sunt 11 proiecte de hotărâri. Două dintre acestea vizează administrarea domeniului public. Unul prevede înfiinţarea DADP-uului ca personaliz’tatea juridică, iar celălalt înfiinţarea unei societăţi comerciale care să se ocupe de administrare a drumurilor străzilor din municipiu. Şedinţa începe la ora 16 şi este publică.

Astăzi  are loc cea de-a doua repartizare computerizată la licee. 
Astăzi  are loc cea de-a doua repartizare computerizată la licee.  La această etapă s-au putut înscrie candidaţii rămaşi nerepartizaţi la etapa din 16 iulie, cei respinşi la liceele şi clasele care au organizat probe de aptitudini şi cei nu au participat la prima repartizare. După prima repartizare computerizată, toţi absolvenţii de clasa a VIII din Feteşti au fost repartizaţi. doar 38 de locuri rămânând libere la liceele din municipiu. La nielul judeţului Ialomiţa  peste 2.000 de elevi au fost repartizați în liceele ialomițene, după prima etapă. Pentru etapa de astăzi au rămas libere aproape 600 de  locuri Dacă şi la această a doua repartizare vor rămâne candidaţi nerepartizaţi, o a treia etapă este prevăzută de metodologie pe 5 şi 6 septembrie 2013.