Stiri 23 iulie

Emblema de Onoare” pentru un pompier fetestean
Un pompier fetestean va primi Emblema de onoare. Este vorba despre pompierul care a scapat cu viata din tragedia care a avut loc in urma cu aproximativ doua saptamani in cartierul Colonisti, cand un mal de pamant s-a surpat prinzand doi muncitori. Pompierul care va fi decorat maine este unul dintre cei care au intrat in groapa adanca de peste 6 metri pentru salvarea muncitorilor. Colegul sau, sublocotenentul post-mortem Boitan Gabriel, si-a pierdut atunci viata. Cel care a supravietuit este plutonierul adjutant Cîşloiu C. Dumitru, angajat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Barbu Catargiu” al judeţului Ialomiţa în anul 2007. El s-a remarcat de-a lungul timpului la intervenţiile la care a participat, obţinând calificative bune şi foarte bune în fiecare an.
Festivitatea va avea loc mâine, începând cu ora 11.00, la sediul inspectoratului din Slobozia, în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi cei ai Autorităţilor Judeţene şi Locale. Plutonierul adjutant Cîşloiu C. Dumitru are 44 de ani, este căsătorit şi este “Comandant de echipaj” în cadrul Gărzii de Intervenţie Feteşti.

Consiliul judetean Constanta incearca sa obtina bani pentru drumul care leaga Cernavod de Ion Corvin
Consiliul Judeţean Constanţa intenţionează să refacă porţiunea de drum cuprinsă între Cernavodă şi Ion Corvin. Drumul de 40 km este foarte deteriorat, iar autoritatile vor sa atraga fonduri europene pentru lucrari. Vicepreşedintele CJC Cristinel Dragomir a precizat ca suma necesara este foarte mare pentru că proiectul prevede, pe lângă asfaltarea propriu-zisă, şi lucrări de înălţare şi consolidare, dorindu-se a fi totodată şi un dig de protecţie la Dunăre. conform acestuia, drumul este extrem de important, având în vedere că DJ 223 este cea mai rapidă cale de evacuare a locuitorilor din zonă în cazul unui accident la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Proiectul va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională de la Brăila, în vederea finanţării.

Procentul de promovabilitate la examenul de definitivat este mai mic de 50%
Astazi s-au afisat rezultatele examenului de definitivat in invatamant. Dintre cele peste 6.600 de cadre didactice care au sustinul exemnul doar 47,83% au promovat, adica au obtinut note peste 8. La nivelul judetului Calarasi 21 de candidate din 66 au reusit, iar in judetul Constanta inainte de contestaţii, promovabilitatea este de 35,81%. Cadrele didactice care au promovat examenul naţional de definitivare au dobândit dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Contestaţiile se depun astăzi, până la orele 21:00 şi mâine, între orele 9:00-15:00. Acestea vor fi soluţionate în perioada 25-26 iulie, iar rezultatele finale vor fi disponibile pe 27.

Amenzi de până la 2500 de lei, pentru angajatorii care nu-şi protejează angajaţii pe timp de caniculă.
Inspectorii de la ITM Ialomiţa reamintesc angajatorilor că în perioadele caniculare trebuie să ia anumite măsuri pentru protejarea angajaţilor. Acolo unde se lucrează în spatii deschise şi se desfăşoară activităţi ce necesită efort fizic deosebit, angajatorul poate reduce durata zilei de muncă sau poate eşalona ziua de lucru pe două perioade. De asemenea, angajatorii sunt obligaţi să asigurare ventilaţia la locurile de muncă, să alterneze efortul dinamic cu cel static, să asigure apă minerală, cate doi-patru litri de persoana pe schimb, precum şi să le asigure salariaţilor asigurarea echipamentul individual de protecţie. În situaţia în care, în urma unui control, se constată nerespectarea prevederilor, angajatorii vor putea fi sancţionaţi cu amendă de la 1.500 la 2.500 de lei.

Primăria Cernavodă a cheltuit peste 370 de mii de lei pentru lucrările de reparaţii ale străzilor şi trotuarelor afectate de inundaţiile de la începutul lunii. Zeci de echipe ale Gospodăriei Comunale au lucrat la foc continuu, în ultimele trei săptămâni, pentru a înlocui vechile borduri ale trotuarelor, pentru a turna asfalt şi pentru a reabilita vechile rigole. De asemenea, a fost inclusă în acest program, reabilitarea clădirii Policlinica Cernavodă. Construită în urmă cu aproximativ 70 de ani, acoperişul clădirii se afla în stare gravă de degradare pentru ca nu a mai beneficiat de lucrări de reparaţii, iar activitatea celor două cabinet medicale era îngreunată. Săptămâna viitoare vor fi demarate procedurile de reabilitare a incă trei clădiri din zonele NORD şi strada Călăraşi, care adăpostesc aproximativ 30 de familii.


Structura anului şcolar va fi din nou modificată. Ministerul Educaţiei a decis ca semestrele să revină la vechea structură. Vacanţa de iarnă va fi mai scurtă cu o săptămână, iar primul semestru se va încheia la trei săptămâni după vacanţa de iarnă. Astfel că, la 1 februarie, elevii vor intra iar într-o vacanţă de o săptămână şi abia apoi vor începe al doilea semestru. De asemenea, Ministerul Educaţiei a revenit şi la vechea denumire a programului de educaţie extraşcolară. În săptămâna 7-11 aprilie, elevii vor participa la Şcoala Altfel.


Rapid Feteşti a început de ieri pregătirea pentru noul sezon de liga3.

După scandalul iscat la final de campionat cu depunctarea echipei cu 9 puncte si retrogradarea acesteia in liga4, iată FRF a decis ca Rapid Feteşti să rămână liga 3. Pentru noul sezon, care va începe la mijlocul lunii august, lotul echipei va fi îmbunătăţit cu jucători care au evoluat la liga2.