Stiri 22 iulie

Primaria Cernavoda vrea sa construiasca un canal care sa preia apa de ploie.
Primarul Gheorghe Hansa s-a hotărât să reia un proiect mai vechi, care cuprinde amenajarea unui canal subteran, de mari dimensiuni, pentru preluarea apelor pluviale, ce va fi construit din centrul oraşului până la Canalul Dunăre - Marea Neagră. Proiectul nu a putut fi realizat pana acum din cauza ca administratia locala nu a reusit sa obtina niste avize.  Un astfel de aviz de care Primăria avea nevoie este cel al Administraţiei Canalelor Navigabile Dunăre - Marea Neagră. Canalul subteran ar urma sa treaca şi pe terenul administratiei, insă, până acum, fostele conduceri ale ACN au refuzat colaborarea. Noul director al ACN, care a fost instalat anul trecut în funcţie, şi-a arătat disponibilitatea de a colabora pentru acest proiect, dupa cum a afirmat Hânsă. Potrivit acestuia,  canalul de scurgere va avea şase metri lăţime, aproape doi înălţime şi o lungime de 320 de metri. Finanţarea va fi de la bugetul local.

S-au incheiat inscrierile pentru Bacalaureatul de toamna
Saptamana trecuta s-au derulat inscrierile pentru sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Pe  9 august, se mai pot înscrie şi candidaţii din clasele terminale de liceu care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă.  Conform calendarului de organizare şi desfăşurarea a celei de-a doua sesiuni a examenului de Bacalaureat 2013, pe 19 august  incep probele orale, iar pe 26 cele scrise.   Rezultatele finale  se afisaza pe  5 septembrie.

A fost amendat pentru ca vindea branza fara documente
Un barbat din Borcea a fost amendat ieri pentru ca vindea braza fara documente. O patrulă de siguranţă publică l-a depistat pe raza municipiului Feteşti, pe bărbatul în vârstă de 41 de ani, în timp ce oferea spre vânzare către diferite persoane, aproximativ 50 kg brânză de oaie, în alte locuri decât cele autorizate şi fără documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei,  iar brânza a fost ridicată în vederea confiscării. Având în vedere că barbatul nu îndeplinea normele sanitar-veterinare pentru comercializarea produsului în cauză, s-a solicitat sprijinul unui reprezentant al D.S.V.S.A. Ialomiţa, care a constatat că branza nu e însoţita de documente legale din punct de vedere sanitar-veterinar şi are origine necunoscută, motiv pentru care produsul a fost denaturat chimic.

Din cauza neatentiei, un copil de 8 ani a fost ranit intr-un accident rutier
Un copil de 8 ani a fost accidentat ieri in Fetesti din cauza ca a traversat strada fara sa se asigure si prin loc nepermis.  Poliţia a fost sesizată de către soferul masinii care l-a accidentat pe copil.  Soferul a spus ca în timp ce conducea un autoturism pe  raza municipiului Feteşti, a acroşat un minor care s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi în fugă.  Conducătorul auto nu consumase alcool.
Pentru prevenirea implicării în accidentele rutiere, Poliţia recomandă pietonilor: să nu traverseze prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar în lipsa acestora numai după ce s-au asigurat temeinic si   să nu traverseze în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii. După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, pietonii trebuie  să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor.

S-a ranit grav dupa ce s-a urcat pe moped baut

Un bărbat din comuna Bocea se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost implicat într-un accident rutier. Ieri seara, barbatul, deşi nu avea permis de conducere, a ieşit cu mopedul pe şosea, fiind şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Accidentul a avut loc pe D.N. 3B, în interiorul comunei Borcea. Barbatul a pierdut controlul mopedului si s-a izbit de o masina stationata. Din accident a rezultat rănirea gravă a conducătorului mopedului, care  a fost diagnosticat cu fracturi, multiple traumatisme şi halenă alcoolică.

De astăzi strada Independenţei din Cernavodă va fi redată circulaţiei. După o lungă perioadă, în care traficul a fost aproape imposibil din cauza gropilor, strada Independenţei este complet reabilitată. Acţiunea a durat aproximativ un an, timp în care au fost înlocuite reţeaua termică şi cea de canalizare, au fost reconstruite trotuarele şi turnate mai multe straturi de covor asfaltic. Pentru reabilitarea acestei artere au fost cheltuiţi  aproximativ 450 de mii de lei.

Consiliul judeţean Ialomiţa va aloca mai mulţi bani Organizaţiei Trebuie Feteşti. Organizaţia Trebuie care se ocupă de 38 de persoane cu dizabilităţi, dintre care 26 sunt copii, a cerut ajutorul  Consiliului judeţean întrucât, banii pe care îi primeşte în prezent sunt insuficienţi pentru derularea activitălor de sprijinire a persoanelor cu handicap. In special organizaţia are nevoie de personal care să se ocupe de cele 7 persoane cu handicap grav si accentuat care locuiesc în Locuinţa Protejată Casa Sperantei. De aceştia au grijă 24 de ore din 24 în prezent 2 asistenţi şi un psiholog. Printr-un proiect de hotărâre, Consiliul Judeţean Ialomiţa a decis să prelungească parteneriatul cu Organizaţia şi să aloce cu 27 de mii de lei mai mult. Suma este necesară pentru prelungirea contractului de muncă a psihologului.  

Pensiile militarilor vor fi majorate. Președintele Traian Băsescu a promulgat vineri legea care privește reîntregirea acestora. Sumele primite de militarii pensionați vor ajunge la nivelul anului 2010. Actul normativ aprobat de Parlament vizează veniturile a 18 mii de militari, ce vor fi mărite din luna octombrie a acestui an. Astfel,  9300 de pensionari MApN, 7400 de pensionari de la Interne şi 1700 de foşti angajaţi ai serviciilor secrete vor primi în luna octombrie a acestui an pensiile la cuantumul din decembrie 2010, aşa cum era înainte de a li se tăia drepturile. Legea va intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial.