Stiri 19 iulie

160 de femei din Feteşti ar putea învăţa gratuit o meserie, printr-un proiect pe care primăria îl derulează cu Universitatea Ovidius.
Primăria Feteşti va derula un parteneriat cu Universitatea Ovidius, ce prevede ''Şanse egale pentru succes pe piaţa muncii''. Prin acest proiect vor putea învăţa o meserie aproximativ 160 de femei din municipiu. Primarul Municipiului, Gheorghe Catrinoiu a declarat că proiectul este unul European, pentru care contribuţia primăriei este de 2%, adică 18.000 lei, iar UE va aloca 900.000 lei. Cursurile se vor tine la Fetesti, unde vor înfiinţa doua sali pentru managementul proiectului, cu dotari IT. În proiectul  ''Şanse egale pentru succes pe piaţa muncii'', primăria Feteşti este partener atât cu  Universitatea Ovidius, cât şi cu Primaria Eforie şi  Primaria Medgidia.

12 persoane marginalizate din Ialomita au fost selectate pentru angajare azi la Bursa locurilor de munca
Astazi in judetul Ialomita s-a desfasurat Bursa Locurilor de Munca, destinata tinerilor marginalizati social.  Actiunea a fost  organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Ialomita, in sediul institutiei.      Din cei  82 agenti economici contactati, la bursa  au participat 12 agenti care au oferit 19 locuri de munca. Cei care isi cautau un job au fost mai multi, 46 la numar, dar firmele nu au selectat decat 12 persoane in vederea incadrarii in munca.

Incendiu de la o tigara
Pompierii de la Garda Feteşti au intervenit azi, putin dupa miezul noptii pentru stingerea unui incendiu care izbucnise la o magazia din gospodăria unui fetestean.  Prin intervenţia pompierilor s-a evitat extinderea flăcărilor şi la alte construcţii, însă până la lichidarea incendiului, focul a distrus magazia din lemn şi bunurile depozitate în aceasta (aparate electrocasnice, mobilier etc.). Cel mai probabil, focul a pornit de la o ţigară aprinsă aruncată la întâmplare în zona anexei gospodăreşti.

De luni  se desfăşoară acţiunea „TRUCK&BUS”.  Aceasta este organizata de politia rutiera si  vizează reducerea victimizării din accidente rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. În cadrul activităţilor de control, poliţiştii rutieri vor urmări legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi personae. Vor verifica daca au  foil de parcurs, licenţe de transport, de execuţie şi de traseu, vor controla autovehiculele pentru transportul mărfurilor şi concordanţa între cantităţile scriptice prevăzute în documentele de însoţire a mărfii şi cele faptice. Pana vineri politistii ii verifica sip e cei care fac transport de persoane, in ce conditii se deruleaza acesta si daca se respecta traseele si graficele de circulatie. 

Caravana „Locul deşeurilor nu este în casă” ajunge mâine la Feteşti
Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează mâine  la Feteşti o acţiune de reciclare.  Asociaţia oferă feteştenilor ocazia de a se debarasa corect şi responsabil de echipamentele electrice şi electronice,vechi sau defecte, atât la punctul fix de colectare, cât şi prin serviciul de preluare gratuită de la domiciliu, la numărul de telefon 0756 024 861.  Programul de colectare va fi între orele 9.00-15.00. Locuitorii din Feteşti care se vor debarasa de un electrocasnic vechi, pot pleca acasă cu unul nou. RoRec organizează o tombolă, prin care participanţii pot câştiga un cuptor cu microunde, două maşini de găurit, două cafetiere, două mixere şi două fiare de călcat. Tragerea la sorţi va avea loc mâine la ora 16 la sediul Primăriei Feteşti.

Cernavodenii pot cumpăra locuinţele ANL în care locuiesc.
Guvernul a hotărât ieri, ca aproximativ 500 de locuinţe ANL să fie scoase la vânzare, printre care se află şi cele de la Cernavodă. Potrivit Hotărârii de Guvern, preţurile vor fi stabilite de către consiliile locale din raza administrativ-teritorială în care sunt amplasate locuinţele. Primarul oraşului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, a declarat că Hotărârea Guvernului va fi primită cu bucurie de locatarii acestor imobile, în condiţiile în care ei aşteaptă de mulţi ani să poată achiziţiona apartamentele în care locuiesc. Încă din 2007 primăria depus o cerere la Executiv, pentru ca cele 46 de apartamente să fie scoase la vânzare. Lucrurile s-au mişcat destul de greu atunci, pentru că locuinţele se puteau vinde la un preţ fix şi prea mare pentru posibilităţile unui cernavodean. Practic, exista un preţ unic, iar un cetăţean din Cernavodă plătea exact cât unul din Bucureşti. Hânsă a mai spus că acum lucrurile stau diferit, pentru că primăria le va vinde cu preţul cel mai mic posibil.

Ploieştiul reşedinţa viitoarei regiuni din care face parte şi judeţul Ialomiţa?
Locuitorii din  regiunea Sud Muntenia din care face parte si judeţul Ialomiţa, doresc ca Ploieştiul să fie capitala viitoarei Regiuni.  Sondajele realizate pentru desemnarea capitalelor viitoarelor regiuni de dezvoltare au stabilit ca Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Braşov, Ploieşti şi Constanţa sunt localităţile preferate de locuitori. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat  ieri că sondajul de opinie a fost  realizat la nivelul tuturor viitoarelor regiuni de dezvoltare. Conform rezultatelor, în zona sud-Muntenia, compusă din judeţene Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Ialomiţa, Giurgiu şi Călăraşi, 28,1% din cei chestionaţi vor ca municipiul Ploieşti să fie reşedinţă de regiune, pe locul al doilea situându-se municipiul Piteşti, cu 12,5%.
De asemenea, în regiunea care ar urma să includă judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Buzău şi Vrancea, 23,8% din cei chestionaţi vor ca municipiul Constanţa să fie reşedinţă de regiune, pe locurile următoare aflându-se Galaţi - 14,8% şi Brăila - 14,4%. Dragnea a mai spus că în decizia care va fi luată în ceea ce priveşte stabilirea reşedinţelor viitoarelor regiuni, se va ţine cont şi de rezultatele acestei cercetări sociologice, cercetare despre care nu a dat prea multe date, nici măcar nu a spus cine a realizat sondajul de opinie.