Stiri 17 iulie

Administratia locala din Cernavoda incerca sa atraga fonduri pentru dezvoltarea turismului
Săptămâna trecută, primăria Cernavoda a depus documentaţia necesară pentru a obtine fonduri europene pentru dezvoltarea turismului. Proiectul  se înscrie în Programul European  “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului” la domeniul de intervenţie “Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii comunităţii ca destinaţie turistică”. Primăria a înaintat proiectul “Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Cernavodă”, cu scopul de a obţine fondurile necesare amenajării şi dotării  cu echipament şi alte aparaturi adecvate livrării serviciilor de informare turistică la standardele europene. Valoarea estimată a acestui proiect este de aproximativ 50 de mii de euro. De vara viitoare  vor demara si  lucrările de consolidare a digului şi de amenajare a falezei sdi introducerea ei intr-un circuit turistic.

Cadrele didactice debutante dau maine examenul de definitivat
Mâine are avea loc examenul de definitivat în învăţământ. Examenul se va susţine între orele 10.00 şi 14.00 la centrele de examinare din fiecare judet. Pe 23 iulie se vor afişa primele rezultate, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute putând depune contestaţii în prima şi a doua zi de la afişarea rezultatelor.  

Un autoturism cu numere false a fost  identificat şi indisponibilizat la sediul poliţiei Fetesti.
 O patrulă de siguranţă publică a oprit pentru control în trafic pe raza municipiului  un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Bucureşti.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că seria de şasiu diferă faţă de cea consemnată în actele de înmatriculare. Autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei Municipiului Feteşti în vederea continuării cercetărilor.Cei doi bărbaţi, soferul si pasagerul care era si proprietarul masinii,  sunt cercetaţi pentru  punerea în circulaţie respective conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.  

Se ieftineşte curentul electric!

Valorea facturilor la electricitate va scădea cu aproape 8%, până la sfârşitul acestui an. Anunţul a fost făcut ieri, de ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă. Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în domeniul Energiei spun ca pentru început,  reducerea va fi de 4,75%. Scăderea vine ca efect al amânării acordării de către stat a unor certificate pentru producătorii de energie regenerabilă.