Stiri 7 iunie



Consiliul Judeţan Ialomiţa anunţă rezolvarea problemei numărului de paturi din spitalele Ialomiţa. Într-un comunicat de presă se precizează că Spitalul municipal Feteşti şi Spitalul municipal Urziceni revin la situaţia existentă la momentul decembrie 2012. Mai exact, printr-un Ordin al Ministrului sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial pe 4 iunie, a fost majorat numărul de paturi la nivelul judeţului Ialomiţa cu 70 de paturi, ca urmare a redeschiderii Spitalului orăşenesc Ţăndărei. În prezent, judeţul are 775 de paturi, situaţie încă nesatisfăcătoare, dar în acord cu decizia de redeschidere a Spitalului orăşenesc Ţăndărei.

Nuclearelectrica a anunţat reducerea cu 40% a puterii Unităţii 2 a CNE Cernavodă pentru efectuarea unor lucrări de reparaţii la unul dintre transformatoarele de evacuare putere. Acest echipament este în perioada de garanţie, iar intervenţia se efectuează de către fabricant.  Reactorul funcţionează în siguranţă, iar unitatea rămâne conectată la Sistemul Energetic Naţional, urmând să se atingă puterea nominală după finalizarea intervenţiei, în conformitate cu procedurile centralei, au explicat reprezentanţii Nuclearelectrica. Potrivit acestora, lucrările se execută în condiţii de securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurător.

O patrulă de siguranţă publică a depistat în această dimineaţă pe raza municipiului Feteşti, un tânăr în vârstă de 28 de ani, din Buzău care era la volan desi bause alcool.
Poliţiştii l-au testat pe sofer cu aparatul Drager, valoarea indicată fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior barbatul a fost condus la Spitalul Municipal Feteşti pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge, peste limita legală.

Poliţiştii de frontieră au descoperit într-un Jeep  aflat pe malul Dunării, 440 litri de motorină fara acte.   Oamenii legii au oprit pentru control, ieri, pe malul Dunării, o masina  la volanul căruia se afla un bărbat de 39 de ani, din Cernavodă. În maşină au fost găsite 22 de bidoane cu motorină, iar şoferul a afirmat că le-a găsit abandonate într-o ambarcaţiune pe malul Dunării. Motorina a fost confiscată, iar şoferul s-a ales cu dosar penal.


Un agent de poliţie al Municipiului Feteşti este cercetat de Biroul Control Intern al inspectoratului pentru fapte de corupţie şi de încălcarea normelor de etică şi deontologie profesională. Totodată, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa a sesizat şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.
Autosesizarea a survenit urmare a unor imagini postate pe un site de încărcare şi vizualizare videoclipuri.


Feteştenii sunt invitaţi duminică să facă mişcare în aer liber. Clubul de karate din municipiu organizează la ora 19 în poarcul central o acţiune la care pot participa feteşteni de toate vârstele. Instructorul Marin Gigel a declarat că în cadrul aceleiaşi acţiuni vor face o demonstraţie de karate şi copiii clubului, care săptămâna trecută au participat la campionatul naţional.
INSERT Marin Gigel

Luni, începe Bacalaureatul. Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului primele probe sunt programate între 10 şi 12 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.  În Ialomiţa s-au înscris pentru susţinerea examenului  2757 de elevi, atît din promoţia din acest an, cît şi din cele precedente. Până pe 21 iunie se vor susţine problele orale şi proba de evaluarea competenţelor digitale , iar la 1 iulie încep probele scrise.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Ialomita reaminteşte fermierilor interesaţi că termenul limită pentru depunerea cererilor de sprijin pe suprafaţă, cu penalizări de 1% este 10 iunie 2013. După această dată, cererea de sprijin nu mai este admisă la plata. Până miercuri, în  Ialomita au fost depuse, de 9.793 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 338.724 hectare.