Stiri 5 iunie

Consiliul Judetean Ialomita da bani spitalelor. Pentru susţinerea activităţii medicale spitaliceşti, Consiliul Judeţean Ialomiţa a decis asocierea cu unităţile cu paturi, iar săptămâna trecută consilierii judeţeni au aprobat alocarea a 80 de mii de lei pentru spitalul din Ţăndărei şi a câte 100 de mii de lei pentru spitalele din Urziceni şi Feteşti. Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Peste 150 de elevi ai scolii gimnaziale Mihai Viteazul din Feteşti şi peste 50 de angajaţi ai Poliţiei, ISU şi ai instituţiilor deconcentrate au salubrizat astăzi malul Braţului Borcea. Acţiunea s-a inscris in randul celor organizate de Prefectura si Consiliul Judeţean Ialomiţa in cadrul proiectului „IALOMIŢA CURATĂ, DUNĂREA CURATĂ”. Preşedintele Consiliului judeţean Ialomiţa Silvian Ciupercă a declarat că acţiunile de acest gen vor deveni o tradiţie.
INSERT Silavian Ciupercă
Acţiune de ecologizare a malului Braţului Borcea a început de la Giurgeni şi s-a finalizat la Feteşti, unde au fost colectaţi peste 700 de saci de deseuri. Primarul Gheorghe Catrinoiu a precizat că meritul pentru succesul acţiunii de astăzi îl au îndeosebi elevii.
INSERT Gheorghe Catrinoiu
O acţiune similiară va avea loc la sfârşitul acestei luni, cu prilejul Zilei Dunării.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „BARBU CATARGIU” al judeţului Ialomiţa recrutează candidaţi pentru concursul de admitere – sesiunea 2013. La Academia de Poliţie “Al. I. Cuza” – Facultatea de Pompieri sunt 35 de locuri şi la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu”- Boldeşti, jud.Prahova sunt 100 de locuri (subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă) şi 25 de locuri (maiştri militari auto).
insert George Damian recrutari 1
Purtatorul de cuvant al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ia lomita, George Damian a mai spus ca inspectoratul recrutează candidaţi şi pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale.
insert George damian recrutari 2

A inceput numărătoarea inversă pana la startul sesiunii din vară a examenului de Bacalaureat. cateva zile despart elevii de prima probă a Bac-ului, programată luni, 10 iunie. In judetul Constanţa s-au format 51 de centre unde elevii vor susţine probele orale, mai multe decat anul trecut, şi alte 22 de centre unde se vor susţine probele scrise. si anul acesta prezenţa camerelor de supraveghere va fi condiţie obligatorie.Conform calendarului sesiunii din vară a examenului de Bac, intre 10 şi 12 iunie are loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba romană, iar intre 13 şi 14 iunie la limba maternă. De pe 17 iunie pană pe 21 are loc evaluarea competenţelor digitale, urmand ca intre 25 şi 28 iunie să fie evaluate competenţele lingvistice intr-o limbă de circulaţie internaţională. Potrivit programării, probele scrise incep pe 1 iulie. Primele rezultate vor fi facute publice pe 8 iulie.
La nivelul judeţului Constanţa vor sustine acest examen peste 7.000 de elevi aflaţi in anii terminali de liceu.