Stiri 27 iunie

Primăria Cernavoda  va oferi săptămâna aceasta ajutoare alimentare pentru 1338 de bătrâni cu venituri mici din localitate. Pachetele conţin alimente în valoare de 40 de lei (1kg de zahăr,1kg de făină,1 kg de orez, 1 l de ulei şi un pui), iar beneficiari vor fi  persoane cu pensii mai mici de 600 de lei, persoane cu handicap si  persoanele asistate social care au vârste de minim 60 de ani. Beneficiarii sunt aşteptaţi azi şi mâine, între orele 08:00 şi 16:00, la sediul fostei Case a Pionierului, cu actul de identitate, pentru a-şi ridica pachetul alimentar. Acţiunea face parte din iniţiativa edilului Gheorghe Hânsă, de a oferi persoanelor vârstnice cu venituri mici ajutoare alimentare de 6 ori pe an.

Maine  fetestenii din cartierul Colonisti raman fara apa potabila timp de 3 ore. Operatorul unic de apa si canal Raja, sectia Fetesti va intrerupe furnizarea apei potabile intre orele 9 si 12, pentru rebilitarea conductei de apa din strada Stirbei Voda. Raja isi cere scuze fata de consumatorii afectati si ii asigura ca va face tot posibilul sa finalizeze lucrarile intr-un timp cat mai scurt.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa vor asigura saptamana viitoare cu ocazia susţinerii probelor scrise de la  bacalaureat, paza a opt centre de examinare şi a două centre de evaluare. Jandarmii vor lua si  măsuri de ordine publică în apropierea acestora şi după caz, vor interveni pentru restabilirea ordinii publice. La terminarea examenelor, jandarmii vor asigura securitatea transportului lucrărilor de la centrele de examinare la cele de evaluare. In judeţul Ialomiţa vor fi asigurate cu pază trei centre de examinare în municipiul Slobozia, câte două în municipiile Feteşti şi Urziceni şi unul în oraşul Ţăndărei.       Concomitent cu desfăşurarea acestor activităţi, se va acţiona şi pe linia prevenirii scandalurilor între grupuri de elevi şi alţi tineri din afara instituţiilor de învăţământ, în mod deosebit la terminarea examenului şi la deplasarea spre domiciliu. Prevenirea şi combaterea consumului de alcool în apropierea instituţiilor de învăţământ vor fi de asemenea în atenţia patrulelor de jandarmi. Purtatorul de cuvant al Jandarmilor, Alexandru Constantinescu a specificat ca la nivelul fiecărui municipiu există şi o subunitate de intervenţie, pregătită să intervină în vederea prevenirii sau aplanării oricăror evenimente neplăcute.


Guvernul a aprobat modificarea OUG nr. 96/2002 privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevi. Actul normativ diversifică aria produselor care se acordă elevilor si prescolarilor prin introducerea categoriilor: lapte bătut, sana şi chefir. Totodată, actul normativ permite o mai mare flexibilitate în procedura de achiziţie publică, pentru obţinerea unor preţuri cât mai competitive şi eficientizarea utilizării banilor publici.