Stiri 25 iunie

Fetestenii care vor o locuinta sociala trebuie sa depuna o cerere la Primărie. Pana pe 31 iulie, administratia locală din Fetesti primeste cereri pentru locuintele sociale din incinta spitalului vechi. Dupa aceasta data, solicitantii vor trebui sa intocmeasca un dosar si angajatii primariei vor face anchete sociale.

Aproape 100 de elevi din judetul Constanta au absentat de la prima proba a examenului de evaluare nationala. astazi 5.536 de absolvenţi constănţeni ai clasei a VIII-a au susţinut prima probă scrisă la Evaluarea naţională, limba şi literatura română.  Nu a fost înregistrat niciun incident care să perturbe buna desfăşurare a examenului. Cea de-a doua probă, la matematică, va avea loc pe 27 iunie. Rezultatele finale se vor afişa pe 3 iulie, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe 16 iulie.

Producatorii de lapte din zonele defavorizate vor primi in perioada următoare plăţile aferente ajutorului specific acordat pentru anul de cerere 2012.  Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură informează că de acest ajutor beneficiază un număr total de peste 78 de mii de crescători de animale şi  un efectiv de peste 281 de mii de animale eligibile. Cuantumul ajutorului specific calculat pentru categoria vaci de lapte este de 93,42 euro, pentru categoria bivoliţe de lapte este de 187,5 euro, iar pentru categoria taurine din rase de carne şi metişii acestora cuantumul este de 300 euro.


Un bărbat de 43 de ani din Fetesti, suspect de furt calificat este cercetat de politisti. Acesta a fost prins  ieri în timp ce transporta cu un autoturism, mai multe componente de cale ferată, cu privire la care s-a stabilit că au fost sustrase cu ocazia efectuării unor reparaţii, pe porţiunea Ţăndărei – Feteşti.          În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate pentru probarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.\

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a finalizat pe 21 iunie, distribuirea celor 17.000 de tichete valorice alocate persoanelor fizice în cadrul Programului Rabla 2013, a anunţat instituţia. Aşadar, nu mai este niciun voucher disponibil la această oră. Vestea i-a întristat pe ialomiţenii care au rable. Doar 35 tichete din cele 17.000 disponibile au ajuns la aceştia. în prima sesiune, în tot judeţul Ialomiţa, au fost împărţite câte 5 tichete valorice celor 7 colectori înscrişi în program. În cea de-a doua sesiune ialomiţenii au fost uitaţi, deşi mai erau disponibile pentru această a doua sesiune 10.000 de tichete.  La polul opus se află judeţul Vâlcea, unde în a doua etapă au fost distribuite 1400 de vouchere. Explicaţia?
Potrivit reprezentanţilor AFM, consumarea tichetelor primite iniţial a fost condiţia obligatorie pentru depunerea unei noi cereri de distribuire de către colectori. De asemenea, spun că în distribuirea tichetelor s-a avut în vedere şi numărul mare de maşini mai vechi de 10 ani existente la nivelul unui judeţ.
Dacă în cadrul sesiunii pentru persoanele fizice, ialomiţenii n-au avut noroc, poate că vor avea în cadrul sesiunii pentru persoanele juridice şi instituţiile publice. 
AFM precizează că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice din  “Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” este deschisă în prezent.  Termenul limită de depunere a dosarelor este 31 august 2013.Arad 1160.

Mini vacanta de Rusalii a făcut ca mii de turişti să poposească la Feteşti. Nu într-o excursie turistică, ci la taxarea de la Feteşti. Plecarea spre şi dinspre mare a fost week-end-ul trecut pentru mulți turişti o corvoadă. Atât vineri, sâmbătă,  cât şi duminică  seară, traficul a fost infernal pe Autostrada Soarelui. Însă, apogeul a fost atins luni seară când coloanele de maşini formate pe ambele sensuri ale autostrăzii Soarelui, în zona de la taxare, măsurau peste 10 kilometri.   Dacă în celelalte seri, pentru fluidizarea traficului, pe sensul spre mare, au fost deshise aproape toate punctele de taxare, doar  unul rămânând pentru maşinile care plecau spre Bucureşti, luni seară acest lucru a fost imposibil. Ambele sensuri au fost supra-aglomerate.  Anul trecut,  pentru fluidizarea traficului Ministerul Transporturilor luase decizia de a sista si duminica taxa de trecere a podului peste Dunare, de la Fetesti la Cernavoda.  Anul trecut, taxa de pod nu a mai fost plătită în zilele de vineri, pe sensul Bucureşti-Constanţa şi în zilele de duminică, pe sensul Constanţa-Bucureşti. Râmâne de văzut dacă şi anul acesta se va lua aceeaşi decizie, singura care ar putea fluidiza traficul în zona taxării de la Feteşti.

Poliţiştii de la Portul Transporturi Feroviare Cernavodă desfăşoară o anchetă, pentru a stabili în ce împrejurări a fost împuşcat un bărbat din Mircea Vodă, surprins la furat de fier vechi. Incidentul s-a petrecut sâmbătă seara, în apropierea staţiei CF. Oamenii legii au fost sesizaţi de cadrele medicale de la Ambulanţă, solicitate să acorde îngrijiri medicale unui bărbat împuşcat. Cercetările au evidenţiat că localnicul în vârstă de 38 de ani a mers la furat de fier vechi, dintr-un tren de marfă, dar a fost observat de un agent de pază care a tras înspre el cu un pistol cu bile de cauciuc.  Până la sosirea poliţiştilor, trenul plecase deja, astfel că în prezent se fac cercetări pentru a se lua legătura cu agentul care a făcut uz de armamentul din dotare. De menţionat că hoţul nu a fost rănit grav.

Premierul Victor Ponta a declarat că un avion al Ministrului Apărării va aduce mâine cadavrele celor care au decedat în accidentul din Muntenegru în ţară, urmând ca într-o şedinţă de guvern de mâine dimineaţă să fie stabilită ziua de miercuri zi de doliu naţional.  Ponta a cerut scuze familiilor victimelor pentru faptul că guvernul nu le-a dat foarte multe informaţii, afirmând că procedurile de identificare a morţilor şi răniţilor sunt dificile, pentru că aceştia nu au acte de identitate asupra lor. "Mâine vom propune într-o şedinţă de guvern formală ca miercuri să fie declarată zi de doliu naţional în semn de respect pentru familiile celor care au decedat şi pentru a arăta că o mare tragedie poate consilida un sentiment de solidaritate în societatea românească", a spus Ponta.