Stiri 18 iunie

Eforturi depuse în zadar, lucrările de consolidare a malului s-au dovedit a fi insuficiente pentru stoparea eroziunii în linia de apărare a digului din zona Bentu. Autorităţile judeţului sunt din nou în alertă după ce duminică dimineaţă au apărut fisuri în linia de apărare a digului. În momentul de faţă se încearcă contracararea efectelor surpării malului, şi  s-au scufundat în apă peste 5.000 de tone de piatră, iar ambarcaţiunile care trec prin zonă au restricţie de viteză pentru ca valurile să nu antreneze prea tare curenţii care macină linia de apărare.

Dacă digul va ceda în zona Bentu, vor fi inundate aproape 30.000 hectare cu grâu, porumb şi floarea soarelui. De asemenea, ameninţate de apă mai sunt o conductă de petrol şi transformatoarele de energie electrică, iar Autostrada Soarelui se află la aproape 10 Km în amonte de surpare.

Ziua de maine se anunţă una caniculară în aproape toată ţara, cu temperaturi mai mari decat azi, spun meteorologii, care au prognozat maxime de 35-36 de grade Celsius. in aceste conditii, medicii avertizează ca trebuie  evitate ieşirile în aer liber la orele de vârf, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate şi ar putea afecta sănătatea. Trebuie să purtăm pe cap pălărie de culoare deschisă, să purtăm haine din fibre naturale. de asemenea, trebuie sa bem multa apa, să consumam multe lichide, fructe şi legume şi să evitam consumul băuturilor alcoolice sau a celor puternic cofeinizate.

Maine dimineata intre orele 5 si 7.00 la Fetesti se face dezinsectie. Primaria va face aceasta actiune in Prcul mic de la Catedrala, pe strazile adiacente, pe strada Calarasi de la Gara CFR pana la Liceul Tehnologic CCF. Astfel, fetestenii trebuie sa evite pe cat posibil deplasare in zonele in care se desfasoara dezinsectia.

Compania Naţională Poşta Română informează că, în data de 24 iunie a.c., toate oficiile poştale şi subunităţile poştale subordonate acestora vor fi închise. Programul anunţat este în conformitate cu prevederile Codului Muncii, potrivit cărora prima şi a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sărbătoare legală, în care nu se lucrează. Urmare programului anunţat este posibil ca toate trimiterile poştale prezentate în zilele de 21 şi 22 iunie să înregistreze timpi mai mari de circulaţie. De asemenea, presa cotidiană şi periodică ce va apărea în perioada precizată va fi distribuită în data de 24 şi 25 iunie a.c.
Si probele de bacalaureat de pe 24 iunie se amână. Conducerea Inspectoratului Şcolar Ialomiţa a anunţat ca proba la limba străină se  reprogramează pentru ziua de marţi, întrucât luni, sunt Rusaliile , iar ziua este declarată liberă. Aşadar,  absolvenţii vor ajunge în faţa comisiei de evaluare în zilele de marţi şi miercuri, pe 25 şi 26 iunie. A doua zi de Rusalii,  Drăgaica aşa cum este cunoscută în popor, este una dintre zilele libere de peste an, de care beneficiază în special angajaţii sistemului bugetar.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins ieri in zona Cernavoda doi barbati care pescuiau ilegal. politistii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol în zona de competenţă, identificându-i pe cei doi  care pescuiau, din o ambarcaţiune.acestia foloseau patru plase din aţă, în lungime de aproximativ 120 de metri, pentru care nu aveau documente legale.