Stiri 8 mai


Fetestenii din cartierul Fetesti Oras raman maine fara apa potabila. Din cauza ca persoane necunoscute au vandalizat caminele de vane care sectorizau reteaua de distributie a apei potabile din cartierul respectiv, operatorul unic de apa si Canal RAJA esteobligat sa intrerupa furnizarea apei potabile in cartierul respectiv pentru a remedia avaria. Astfel apa va fi oprita maine intre orele 9 si 14.00.

Astazi au început înscrierile la titularizare! Conform calendarului mobilităţii personalului didactic din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2013-2014, între 8 şi 17 mai profesorii pot depune cereri pentru înscriere la secretariatele centrelor care organizează concurs. Între 22 şi 24 mai este programată o primă validare a înscrierii, prin semnătură, de către candidaţi sau împuterniciţii acestora cu procură notarială în original, aceeaşi validare, dar pentru absolvenţii 2013 fiind programată între 22 şi 25 iulie. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa atrage atenţia că neprezentarea la validare conduce după sine la anularea înscrierii. Proba scrisă a concursului de titularizare din acest an va avea loc în 30 iulie, iar primele rezultate vor fi afişate în 5 august. Înregistrarea contestaţiilor se va face la inspectoratele şcolare în perioada 5 - 6 august, urmând să se transmită la centrele de evaluare, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 8 august. Prima etapă de repartizare, la care vor lua parte candidaţii care au obţinut cel puţin media 7.00 pentru posturi pe durată nedeterminată, va începe în 9 august. A doua etapă de repartizare, la care vor participa candidaţii care au obţinut cel puţin media 5.00 pentru posturi pe durată determinată, va începe în 14 august. În acest an, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a stabilit ca titularizarea să se organizeze în doar şapte centre de concurs pe discipline. La nivelul judeţului respectiv sunt disponibile 2.100 de posturi.

La Fetesti se va face zilele urmatoare dezinsectie. Administratia locala va imprastia avio joi, vineri si sambata intre orele 6 si 10 substante care omoara tantarii. Intre aceste ore crescatorii de albine trebuie sa tina stupii inchisi.

Maine vor incepe si in judetul Constanţa evaluările-pilot programate la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, în intervalul 9 - 22 mai. anul acesta evaluarile se deruleaza doar in anumite scoli, 200 la numar la nivel national, iar de anul viitor ele vor fi organizate i toate scolile din tara. printre scolile pilot de acum se numara si Şcoala „Mircea Eliade”, din Cernavodă, dar si in alte 6 unitati de invatamant. maine are loc evaluarea la clasa a II-a, pe 15 mai la clasa a IV a, iar pe 22 mai la clasa a VI a. scoala cernavodeana va intra in focurile evaluarii pe 22 mai. asta si pentru ca testele nu sunt aplicate la toate clasele intr-o singura unitate.

Două persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecutin Medgidia . O femeie de 57 de ani din Mangalia, conducea pe o strada din Medgidia si ajunsa la o intersectie nu a respectat semnificaţia indicatorului Stop, nu a acordat prioritate unui microbuz. Cele doua autovehicule s-au ciocnit , iar in urma impactului, două persoane din microbuz au fost rănite, însă se află în afara oricărui pericol.