STIRI 7 mai




La Fetesti se va face zilele urmatoare dezinsectie. Administratia locala va imprastia avio joi, vineri si sambata intre orele 6 si 10 substante care omoara tantarii. Intre aceste ore crescatorii de albine trebuie sa tina stupii inchisi.

În minivacanta de Paste politistii din judetul Ialomita au  aplicat peste 900 de amenzi acaror valoare se apropie de 270 de mii de lei.  Cele mai multe amenzi au fost aplicate de cei de la circulatie, aproape 700, dar si cei care au tulbutrat linistea publica au fost sanctionati.  Cu taote acestea, politistii spun ca minivacanţa din acest an a fost una dintre cele mai sigure şi liniştite din ultimii ani. Asta si pentru ca in urma măsurilor adoptate  de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice.


Trupul băiatului înecat în râul Ialomiţa la începutul lunii aprilie a fost găsit. În urma unui apel telefonic primit sâmbătă pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea trupului neînsufleţit al unui băiat în vârstă de 10 ani, ce plutea în apele râului Ialomiţa, pe raza municipiului Slobozia. Copilul era din localitatea Perieţi, iar pe 2 aprilie a căzut în apă în zona comunei Ciulniţa şi nu a mai ieşit. Un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă s-a deplasat la faţa locului, iar după câteva minute trupul băiatului a fost adus la mal. Sărbătorile de Pasti au fost unele de cosmar si  pentru alte  două familii. Cele două persoane, dispărute pe 28 aprilie în apele Dunării, au fost găsite. Pe 4 mai, în amonte de Ecluza Cernavodă a fost descoperit, plutind cu faţa în jos, cadavrul unui bărbat. Oamenii legii l-au identificat ca fiind  bărbatul de 32 de ani dispărut în apele Dunării. Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Municipal Medgidia pentru necropsie.
În prima zi de Paşti si trupul copilul dispărut în fluviul Dunărea in aceeasi zi  a fost găsit plutind pe apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.  Reamintim că bărbatul de 32 de ani şi copilul  veniseră, împreună cu mai multe persoane, la un grătar pe malul Dunării, în zona podului Anghel Saligny. Pentru că ar fi vrut să se plimbe cu barca, cel mic l-a convins pe bărbatul de 32 de ani să meargă cu el. Câteva zeci de minute mai târziu, ambarcaţiunea cu motor a ajuns la mal răsturnată. Au fost cautati zile in sir, dar in zadar.