Stiri 30 aprilie




Angajatorii care isi califica proprii angajati primesc bani de la stat. Pentru prevenirea somajului statul le da angajatorilor 50% din cheltuielile pe care acestia le fac cu serviciile de formare profesionala.  Formarea  trebuie să se facă pentru un număr de cel mult 20% din personalul angajat. Angajatorii pot beneficia de acest program, pentru derularea unui singur program de formare profesională in cursul unui an. Angajatorul are obligaţia de a menţine raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor participante la programul de pregătire profesională, pentru care s-a acordat subvenţia, cel puţin un an de la data acordării acesteia.

Incepe Litoralul pentru toţi. După minivacanţa de 1 Mai, litoralul intră in programul social destinat romanilor cu bugete mici de vacanţă. Intre 6 mai şi 15 iunie, poţi petrece un sejur la mare cu bani puţini. Asociaţia Litoral - Delta Dunării lanseaza a 12-a ediţie a programului Litoralul pentru toţi ediţia de primăvară 2013, in parteneriat cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR) si patronatele de pe Litoral. Pentru ediţia din acest an au fost propuse pentru prima dată tarife diferentiate pentru zona Constanţa Mamaia Eforie, faţă de Sudul litoralului, cu staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche). Pentru Constanţa Mamaia Eforie, tarifele pentru un sejur de 6 nopţi / persoană vor fi: 205 lei la Hotel 1*  pana la  605 lei / 6 nopţi / persoană - Hotel 5*. De asemenea, turiştii care aleg această zonă a litoralului (Constanţa Mamaia Eforie) beneficiază de o opţiune suplimentară: Litoralul pentru toţi - All Inclusive.  Turiştii care cumpără acest pachet beneficiază de un voucher de atracţii oferit cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa şi care asigură intrare gratuită la mai multe obiective turistice din judeţ. Oferta se valorifică numai prin agenţiile de turism membre ANAT.

Peste 400 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 01  – 06  mai, pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului. În toată această perioadă, vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona celor 231 de lăcaşe de cult existente la nivelul judeţului, unde se desfăşoară slujbe religioase, îndeosebi la mănăstirile şi catedralele din municipiile Slobozia, Urziceni, Feteşti şi comuna Balaciu, unde se preconizează participarea unui număr important de credincioşi.
Pe drumurile publice, pe principalele artere din judeţ, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pentru menţinerea fluenţei şi prevenirea producerii unor evenimente grave, în general a celor generate de excesul de viteză. Efectivele de poliţie rutieră vor acţiona pe 8 tronsoane de drumuri naţionale şi vor utiliza, în medie, zilnic, 30 de mijloace auto cu 9 aparate radar. Efectivele Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Ialomiţa vor asigura patrularea, în medie, pe nouă  trenuri de călători (cu precădere pe rutele către staţiunile de pe litoral), precum şi în patru de staţii şi triaje de cale ferată şi vor însoţi 18 trenuri de călători.

Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral face apel catre toti turistii care vor veni la mare in minivacanta de 1 Mai sa pastreze plajele curate. ABADL a depus eforturi ca plajele sa fie pregatite si amenajate, pentru ca turistii care vor veni pe litoral sa se bucure de un nisip curat. Toate plajele din zonele in care sunt asteptati turisti au fost deja predate catre operatori. In aceste conditii, plajele din Mamaia, Vama Veche, Mangalia, Neptun, Costinesti, Eforie si 2 Mai isi asteapta vizitatorii.
 



Operatorul de apă şi Canal RAJA Constanta  aduce la cunoştinţa tuturor abonaţilor, că de mâine şi până pe 6 mai, caseriile sunt închise . Asfel, abonaţii interesaţi să-şi achite facturile la apă potabilă şi canalizare în această perioadă pot mai face acest lucru doar astăzi sau începând cu 7 mai. Acest serviciu este singurul care îşi intrerupe activitatea în mini vacanta de 1 mai, celelalte precum dispeceratul, echipele de intervenţie, dar şi reprezentanţii societăţii care asigură buna desfăşurare a proceselor de alimentare cu apă şi preluare a apelor uzate vor lucra în program normal.  


Peste 400 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 01  – 06  mai, pe raza judeţului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, Zilei Internaţionale a Muncii şi Zilei Internaţionale a Tineretului. În toată această perioadă, vor fi constituite dispozitive de ordine publică în zona celor 231 de lăcaşe de cult existente la nivelul judeţului, unde se desfăşoară slujbe religioase, îndeosebi la mănăstirile şi catedralele din municipiile Slobozia, Urziceni, Feteşti şi comuna Balaciu, unde se preconizează participarea unui număr important de credincioşi.

În ultima perioadă, specialiştii atrag atenţia asupra căpuşelor care sunt prezente în număr mai mare în parcuri. Şi cum muşcăturile lor pot fi extrem de periculoase, medicii ne sfătuiesc să avem grijă atunci când alegem plimbările prin iarbă. Masuri utile de preventie a muscaturilor de capusa sunt aplicarea unui spray special impotriva insectelor dar purtarea pantaloni lungi, sosete lungi, tricouri cu maneca lunga.   De asemenea, în zone impadurite, si cu iarba inaltă,  se recomanda ca hainele sa fie cat mai deschise la culoare (capusele sunt mai usor de reperat pe haine deschise prin contrastul de culoare).

APIA Ialomita a început efectuarea plăţilor în zootehnie. Suma totală alocată pentru plăţile naţionale complementare directe în zootehnie la nivelul judeţului Ialomita, aferentă anului de cerere 2012, este de 14,13 milioane lei, sumă de care au beneficiat un număr de 2.284 fermieri. Cele mai multe plăţi au fost îndreptate către crescătorii de bovine, respectiv 9,98 milioane lei, pentru 1.453 de cereri. De asemenea, APIA Ialomiţa că până vineri,  în cadrul Campaniei de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă SAPS 2013, au fost depuse deja 6.644 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 61.930 hectare.