Stiri 23 maiLocatarii din doua blocuri din Cernavoda risca sa ramana fara apa potabila daca  pana maine nu isi vor achita datoriile. Este vorba despre cei care stau in Blocurile E7 si E13 de pe Str. 9 Mai. Acestia au acumulat datorii de peste 3 ii de lei si nici  măcar nu sunt constituiti in asociatii, motiv pentru care în ultimii trei ani, au fost notificati si somati de zeci de ori. Pentru a intra în legalitate trebuie să se constituie în asociatii sau să-si desemneze un reprezentant pentru încheierea conventiilor de facturare individuală. În caz contrar vor fi debransati de la sistemul de alimentare cu apă. 

Politistii din Fetesti au depistat ieri  în urma unui  controlul efectuat la o unitate comercială din municipiu incaltaminte contrafacuta. La o societate comerciale acestia au gasit  mai multe perechi de încălţăminte ce purtau inscripţii şi semne identice mărcii înregistrate cunoscute, care după modul de prezentare creau suspiciuni că sunt contrafăcute. Produsele au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele vazatoarei a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

 Asociaţia Voluntarilor din Medgidia în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia, organizează, sâmbătă, 25 mai 2013, Festivalul de Folclor   "Ca la noi în Dobrogea", ediţia a II-a.      Evenimentul se va desfăşura pe platoul din faţa Casei de Cultură "Lucian Grigorescu", începând cu orele 11.00.     Acţiunea va debuta cu defilarea ansamblurilor de folclor, începând cu orele 10.00 de la IMUM pana in Piaţeta Decebal. La ediţia din acest an, vor participa, 12 ansambluri din municipiu şi judeţ.    Toate   ansamblurile, vor avea o reprezentaţie de 15 minute, formată din două dansuri, obligatoriu, cel dobrogean iar solista ansamblului va interpreta o melodie.     Juriul va fii format din instructorii tuturor ansamblurilor folclorice. Festivalul de folclor, are ca obiectiv, promovarea dansului popular dobrogean şi valorificarea tezaurului folcloric autentic.


31 de ialomiţeni au rămas fără certificatele cu grade de handicap în urma reevaluărilor efectuate de Comisia din subordinea Consiliului Judeţean.  La intrarea în vigoare a unui ordin comun al ministerelor sănătăţii şi muncii, toate cazurile de handicap încadrate permanent în perioada anilor 92-2000 au fost chemate la revizuire. În această situaţie sunt 730 de ialomiţeni, din care 398 au fost evaluaţi în ultimele 8 luni. Reprezentanţii Comisiei spun că disfuncţionalităţile apărute în domeniul încadrării unor persoane cu grad dehandicap nu sunt determinate de activitatea insatituţiilor publice cu atribuţii în domeniu, ci de un cadru legal care a înăsprit condiţiile medico-psiho-sociale de încadrare în grad de handicap, pe fondul restrictionării sumelor bugetare alocate, context legislativ care trebuie revizuit şi actualizat. Potrivit aceleiaşi comisii, la nivelul judeţului Ialomiţa, la sfârşitul anului 2012 figurau 7333 de persoane adulte cu handicap dintre care 2539 cu handicap grav şi 4099 cu handicap accentuat.

Mai multe cereri pentru subventii au fost depuse anul acesta de crescătorii de ovine şi caprine ialomiteni.  În total, aceştia au depus 943 de cereri de subvenții, pentru speciile ovine și caprine. Numărul animalelor pentru care fermierii ialomițeni au solicitat ajutor de la stat este de 120.633. Pentru a beneficia de subvenții, fermierii au fost obligați să îndeplinească mai multe condiții, cumulativ. Astfel, efectivul din exploatație a trebuit să fie de minimum 50 de capete de femele ovine și 25 de capete de femele caprine, care au împlint vârsta de minimum un an pânã la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei. Față de anul trecut, creșterea este mai mare cu aproximativ 11%.

Senatul a adoptat, ieri,  proiectul de lege prin care sunt majorate pensiile militare care au fost reduse în luna decembrie 2010. Măsura însă se va aplica doar în cazul celor care au obţinut sume mai mici după recalcularea sau revizuirea pensiilor. Proiectul de lege urmează să fie supus votului final în Camera Deputaţilor. Potrivit actului normativ, adoptat de Senat, măsura de majorare a pensiilor militare la nivelul din 2010 ar urma să fie aplicată din luna următoare intrării în vigoare a legii, cu toate că Guvernul a susţinut ca dată de intrare în vigoare 1 ianuarie 2014. Pentru a putea beneficia de majorarea pensiilor, militarii care au înregistrat o reducere a acestor venituri trebuie să adreseze Casei de Pensii o solicitare pentru emiterea unei decizii de revizuire.

9 persoane au fost retinute de politistii ialomiteni, urmare a celor 38 de perchezitii efectuate ieri dimineata pe raza judetelor Ialomita, Ilfov Calarasi si in municipiul Bucuresti. Reamintim faptul ca ieri dimineata, pentru probarea activitatii infractionale a unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări, au fost efectuate în aceste judeţe, 38 de perchezitii în diferite spaţii utilizate de către către persoane, suspectate de colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, respectiv ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. În urma percheziţiilor, au fost ridicate 76.480 de ţigarete, pe pachetele cărora erau aplicate timbre cu înscrisuri  în limba slavonă, peste 84.000 de lei şi 5.155 de euro, 87 de telefoane mobile, 12 unităţi P.C., 4 laptop-uri, diferite înscrisuri, precum şi alte bunuri. La sediul Inspectoratului de Politie al Judetului Ialomita au fost conduse 21 de persoane pentru audieri, iar la finalizarea acestora, în urma coroborării tuturor probelor existente, faţă de 9 dintre acestea s-a dispus măsura reţinerii pe baza de ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Suspectii au fost incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al inspectoratului, urmand ca maine, 23 mai a.c., sa fie prezentati parchetului cu propunere de arestare preventiva.