Stiri 22 mai



Mâine la Medgidia va fi oprita apa in mai multe zone ale localitatii. Pentru executarea unor lucrări de reabilitare si modernizare a statiei de pompare Hidrofor din municipi, RAJA va opri furnizarea apei potabile din această noapte de la ora 1 şi până mâine ora 24,00. Vor fi afectati consumatorii din zonele Spital, Vest, Berărie, Catanga, precum si cei din satul Remus Opreanu. În zona de est a municipiului Medgidia, apa va fi furnizată cu presiuni scăzute

 Ieri dupa amiaza un tanar din Fetesti a accidentat o femeie de 65 de ani.  Acesta se afla la volan, a vrut sa plece de pe loc. A dat cu spatele si a acrosat femeia, care traversa strada. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a femeii, aceasta fiind transportată la Spitalul Municipal Feteşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se da soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.

Ialomitenii fara loc de munca se pot califica gratuit intr-o meserie cu ajutorul AJOFM.  Aceasta a  incheiat procedura de licitatie  pentru  mai multe  cursuri prevazute in planul de formare profesionala pentru acest an. Calificarile vizate sunt agent vanzari, Operator introducere, validare, prelucrare date, Inspector resurse umane, Baby sitter, Agent securitate, Frizer. coafor, manechiurist, pedichiurist.
Persoanele care opteaza pentru unul din cursurile mentionate trebuie sa se inscrie la AJOFM Ialomita sau la Agentia Locala Slobozia, respectiv la punctele de lucru ale institutiei din Urziceni, Fetesti si Tandarei. aceste cursuri sunt gratuite si se adreseaza persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca  ( someri indemnizati sau neindemnizati) inscrise in evidentele AJOFM Ialomita. Aceste persoane  pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Maine la Medgidia se dezbat taxele si impozitele pentru anul viitor. De la ora 17.00 in Sala Casei de Cultură ,, I.N.Roman,, va avea loc dezbaterea publică avand drept temă ,,Stabilirea taxelor şi impozitelor locale pentru anul fiscal 2014,, . 


Doar 1500 de femei din Ialomiţa şi-au efectuatz gratuit testul Papanicolau în cadrul screeningului. Deşi Programul naţional de depistare  acancerului de col iuterin a fost demarat încă din toamna anului trecut, în Ialomiţa pragul cabinetelor înscrise în program a fost trecut de prea putine ialomiţence. Însă reprezentanţii Directiei de Sănătate Publică Ialomiţa  sunt optimişti şi se asteaptă ca numărul femeilor ce-şi vor efectua testarea să creasscă, având în vedere că programul se derulează pe o perioadă de cinci ani. Pot intra în program toate femeile cu vârste de la 25 la 64 de ani indifferent dacă sunt sau nu asigurate. În Ialomiţa a fost organizată o reţea de screening format care curpinde trei spitale din judeţ, 81 de medici de familie, 2 laboratoare şi 7 centre de recoltare.


Normele privind autorizarea şcolilor şi a instructorilor auto, publicate în Monitorul Oficial la începutul săptămânii trecute (mai precis luni, 13 mai) aduc o serie de modificări în ceea ce priveşte autorizarea celor care organizează cursuri auto, dar şi în privinţa susţinerii examenului pentru obţi-nerea permisului auto. O modificare importanăt este aceea că maşinile pentru examenul auto trebuie să fie dotate cu două camera video. O altă modificare constă în înfiinţarea unui Registru Naţional al Cursanţilor, În momentul în care încep cursurile, seriile de cursanţi sunt trecuţi în acest Registru Naţional şi următoarea înscriere nu mai este posibilă decât la următoarea serie de cursanţi. De asemenea, o serie de măsuri prevăzute de noua legislaţie va duce la dispariţia instructorilor independenţi. Concret, pentru a primi autorizaţii, aceştia vor trebui să se asocieze în grupuri de minim patru instructori, să aibă cărţi de muncă şi să deţină o sală de curs, „într-un spaţiu adecvat procesului de învăţământ, folosită numai în scop didactic şi care nu a avut prin construcţie destinaţie iniţială de locuinţă, situate în blocuri cu mai multe etaje”. Totodată, pentru a primi autorizaţii, şcolile şi instructorii auto trebuie să aibă un grad minim de promovabilitate de 40% şi nu de 33% cum era până acum.  Noile prevederi au intrat deja în vigoare, dar şcolile de şoferi au la dispoziţie jumătate de an pentru a se pune la punct cu dotările.

38 de percheziţii au efectuate de poliţişti, în această dimineaţă, sub coordonarea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov şi în Bucureşti pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în contrabandă. Au fost vizate locuinţe, spaţii comerciale şi de depozitare deţinute şi utilizate de către 25 de persoane, suspectate de colectarea, deţinerea, transportul, depozitarea şi vânzarea bunurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin contrabandă, activitate ilicită ce intră sub incidenţa Legii 86/206, respectiv ţigări de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina. 29 de percheziţii au fost efectuate în judeţul Ialomiţa, 5 în judeţul Călăraşi, 2 în judeţul Ilfov şi 2 în municipiul Bucureşti. Gruparea era monitorizată de poliţişti de la începutul lunii februarie. Pe numele celor 25 de suspecţi au fost emise mandate de aducere, persoanele găsite urmând a fi conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Ialomiţa.