Stiri 16 maiPrimaria Cernavoda va monta gratuit apometre familiilor nevoiase. Administraţia Pulică vine astfel în sprijinul celor care au venituri mici si datorii mari la RAJA. Aleşii locali au hotărât în cadrul unei şedinte de consiliu  montarea gratuită de apometre pentru apă caldă şi rece.  Proiectul a fost iniţiat de către primarul Gheorghe Hânsă, în urma nenumăratelor sesizări ale persoanelor nevoiaşe, care s-au plâns de facturile nejustificat de mari la apă.  Primăria şi Utilitati Publice Cernavodă vor monta, din bugetul local,  aproximativ 1000 de aparate, pentru justa contorizare a consumului. Costul achiziţionării şi montării unui apometru este de 72 de lei, iar beneficiare vor fi familiile care locuiesc în  apartamentele primăriei, familiile fără venituri şi cele asistate social. Programul a fost demarat în Zona Colonie Tabără, de unde au venit cele mai multe solicitări, iar până în present au fost montate 510 de apometre.

Înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa întâi se incheie maine. Acestea s-au derulat în judetul  Ialomiţa fără incidente. Inspectorul general şcolar, Otilia Dumitru, a specificat că acesta este ultimul an când copiii se pot înscrie în clasa întâi fără a trece prin clasa pregatitoare. in aceasta a doua etapa  43 de copiii s-au inscris in clasa pregatitoare, iar in total numarul acestora depaseste 2.300. Alţi aproximativ 2.500 de copii au trecut în clasa întâi.

Ieri seara  în jurul orei 23.00, o clădire şi mai multe anexe ce aparţin consiliului local al municipiului Feteşti au fost cuprinse de flăcări. Cel mai probabil, incendiul a fost generat prin folosirea intenţionată a unei surse de aprindere de către o persoană rămasă neidentificată, iar pentru lichidarea acestuia au intervenit pompierii cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă. În momentul sosirii acestora la faţa locului flăcările se manifestau la acoperişul clădirilor, pompierii reuşind să salveze mai multe bunuri din interior dar şi locuinţa unui cetăţean aflată în imediata apropiere. În urma evenimentului a ars acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 500 mp.

La Medgidia incepe  a doua editie a Festivalului  de Muzică pentru Copii şi Tineret "Tinere Speranţe" . Acesta este organizat de     Asociaţia Voluntarilor din Medgidia în parteneriat cu Primăria Municipiului si are lor maine si sambata. Evenimentul va fi găzduit de Sala Mare a Cercului Militar Medgidia. La ediţia din acest an, vor participa 52 de copii din Municipiul Medgidia, Cernavodă, Năvodari, Tortoman, Cobadin şi Siliştea.   Festivalul va avea două secţiuni şi anume: folclor şi muzică uşoară.  Invitaţi speciali ai Festivalului de Muzică pentru Copii şi Tineret "Tinere Speranţe" ediţia II-a vor fi : Mihai Trăistariu, Mircea Cazan, Andreea Olariu  şi Aurel Sava.


Guvernul a avizat, ieri, creşterea cuantumului venitului minim garantat şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei. Conform deciziei, alocaţia va creşte de la 60 lei la 80 lei pentru o familie cu doi copii, iar venitul minim garantat va cresşte până anul viitor de  191 lei la 217 lei. Primul ministru Victor Ponta a anunţat că Guvernul va majora cuantumul ajutoarelor sociale, începând cu 1 iulie, pentru a compensa creşterea preţurilor la energie. El a precizat că venitul minim garantat va creşte în medie cu 13%, în două tranşe, iar alocaţia de susţinere a familiei va fi majorată în medie cu 30%.

Ieri s-a dat startul programului Rabla cu sesiunea de depunere şi validare a dosarelor colectorilor şi dealerilor auto.  Condiţiile de participare, precum şi documentele pe care trebuie să le depună colectorii şi producătorii / dealerii auto pot fi găsite în Ghidul de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional publicat pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (www.afm.ro), la secţiunea aferentă programului.
Termenul limită de depunere a dosarelor de validare este  23 mai 2013. Ulterior, lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro). Anul acesta, . Administraţia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice / juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. 

Biblioteca Judeţeană «Ştefan Bănulescu» a inaugurat astăzi la Borduşani serviciul «Biblionet-Lumea în biblioteca mea».  Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Biblionet  sprijină cu precadere acele biblioteci care isi stabilesc ca prioritate accesul public la informatie si demonstreaza disponibilitatea de a-si asuma o parte din costurile implicate in amenajarea unor noi centre cu calculatoare publice si internet. Deoarece va dota peste 1.500 de biblioteci din Romania cu calculatoare printr-un proces competitiv de selectie, Biblionet va facilita accesul gratuit la informatie pe intreg teritoriul Romaniei.astăzi a venit rândul locuitorilor din Boduşani să beeficieze de acest program.

De două zile SN Nuclrearelectrica are un nou director general, Daniela Lulache. Mandatul acesteia a intrat în vigoare de ieri, odată cu definitivarea formalităţilor de înregistrare la Oficiul Comerţului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Daniela Lulache este de profesie economist, fiind absolventă a Academiei de Studii Economice şi a numeroase cursuri de specialitate, cu o experienţă bogată în management financiar. De asemenea, Ionel Bucur a fost confirmat ieri, oficial, în funcţia de director al centralei nuclearoelectrice CNE Cernavodă, devenind, astfel, cel de-al doilea administrator executiv al SN Nuclearelectrica SA.