Stiri 4 aprilie



Elevii claselor a IX si a X a de la Liceul Teoretic Carol I din Fetesti au organizat astazi o actiune in cadrul campaniei Prea Rebel sa fii condus! Ei au plecat in mars de la liceu spre Galeriile Lumina purtand pancarte si baloane cu mesaje antidrog. La Casa de cultura au urmarit o prezentare ppt realizata de Ana Maria Danila de la Agentia Nationala Antidrog Slobozia despre riscurile si comportamentele pe care le au consumatorii de substante interzise. Actiunea a fost derulata in parteneriat cu Agentia Nationala Antidrog de la Slobozia si Casa de Cultura Fetesti in cadrul Programului Sa stii mai multe, Sa fii mai bun!

Alte trei elemente de muniţie au fost descoperite de un ialomitean, ieri dupa amiaza într-un canal de irigaţii de pe raza municipiului Feteşti. Bărbatul a sunat la 112, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Barbu Catargiu, care a constatat existenţa a două proiectile explozive de artilerie de calibru 122 mm, extrem de periculoase şi a unui element de muniţie pentru bombă de aruncător, de calibru 120 mm. Acestea au fost preluate, transportate şi depozitate la o unitate militară din judeţul Călăraşi, în vederea distrugerii. Având în vedere că de la începutul anului, pe teritoriul judeţului Ialomita au fost descoperite 17 elemente de muniţie, 14 dintre acestea active şi extrem de periculoase, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Barbu Catargiu, George Damian reaminteste  că în cazul găsirii de muniţie neexplodată, trebuie alertate de urgenţă autoritatile. De asemenea, cei care dau peste astfel de obiecte trebuie  să evite lovirea, manipularea şi transportarea lor. O manipulare incorectă, de către persoane neautorizate, care nu cunosc proprietăţile şi caracteristicile respectivelor muniţii, poate duce la iniţierea focoaselor şi implicit la detonarea muniţiilor, cee ce poate provoca rănirea sau chiar pierderea de vieţi omeneşti.

Ieri seara politistii din Fetesti au prins doi barbati care taiau o conducta de evacuare a apei din incinta unei statii de pompare. Politistii au primit o sesizare si au mers la fata locului. In statia de pompare se aflau cei doi care taiasera deja 7 m de conducta si incercau sa taie o alta portiune.  În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se lua legătura cu reprezentanţii staţiei de pompare pentru stabilirea prejudiciului creat.

De maine incepe la Fetesti simpozionul Educatia romilor, intre traditie si contemporaneitate. Acesta este organizat de Scoala Gimnaziala Mihai Viteazul si a ajuns la a V a editie. Maine participantii isi vor prezenta lucrarile si vor avea loc dezbateri, sambata merg in excursie la Constanta, iar duminica se deruleaza Festivalul traditiilor rome. Directorul scolii Mihai Viteazul, Valeriu Dedu a specificat ca institutia de invatamant are ca parteneri Primaria municipiului, Inspectoratul scolar, asociatia O del Amenca si o societate comerciala din localitate.

La Medgidia au inceput lucrarile la sistemul de supravegere din oras. Este vorba de 81 de camere din care 54 fixe si 27 mobile. Camerele se vor monta in toate zonele din oras si va exista un singur dispecerat la sediul Politiei Locale din Medgidia.  Saptamana  trecuta a fost semnat contractul de furnizare cu o firma din constanta, iar valoarea acestuia se ridica la peste 1,8 miloane de lei. Ieri, Primaria a predat   amplasamentul şi a emis ordinului de începere a lucrărilor. In urmatoarele  trei luni camerele vor fi montate. Primarul Marian Iordache a specificat ca  prin realizarea acestui centru de supraveghere, se urmăreşte creşterea siguranţei  cetăţenilor atât în traficul rutier, cât şi pe străzi, dar şi prevenirea unor infracţiuni.