Stiri 3 aprilie



Aleşii locali din Cernavoda au apropat, in cadrul ultimei şedinţe de consiliu, planul tehnic de amplasarea de panouri fotovoltaice in oraş. Proiectul iniţiat de către primarul Cheorghe Hansă, a fost propus in urma Directivei Parlamentului şi Consiliul European pentru promovarea producţiei de energie electrică din surse regenerabile pe piaţa internă. Panourile fotovoltaice reprezintă o asfel de sursă, iar Oraşul Cernavodă poate fi un beneficiar al acestei forme de energie prin terenurile pe care le deţine in patrimoniul său. Suprafaţa  inclusă in planul de amplasament al acestui proiect măsoară aproximativ 16 ha, şi a avut iniţial destinaţie de teren agricol. In urma studiilor tehnice efectuate, specialiştii au constatat că zona extravilană (situată in apropierea Centralei Nucleare) indeplineşte condiţiile prielnice instalării a aproximativ 30 de panouri fotovoltaice. Specialiştii susţin că terenul va oferi condiţiile necesare funcţionării instalaţiilor de produţie a energiei electrice. In prezent, proiectul se află in stadiul de documentaţie, iar realizarea acestuia se va face prin finanţare europeană.

 Pana in decembrie,  în 5 judeţe din România, printre care si Ialomita se deruleaza proiectul „Plăteşte ZERO pentru ce ţi se cuvine”. Acesta este implementat de  Asociaţia Pro Democratia, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticoruptie si face   parte din campania ,,Tinerii împotriva corupţiei".  Prima etapă a proiectului a constat în crearea de materiale publicitare anticorupţie -  afise sau filme, de către elevi din clasele a Xa, aXI a si a XIIa  din judeţ. Această etapă se finalizează prin alegerea a 4 echipe de elevi care au realizat cele mai concludente materiale, iar dintre acestea cel mai bun material va reprezenta judeţul în etapa următoare de la Predeal. Desemnarea echipelor câştigătoare va avea loc maine la  Centrul Cultural ,,Ionel Perlea” din Slobozia.

Primăria municipiului Medgidia va organiza, vineri, Ziua Porţilor Deschise. Cu această ocazie, reprezentanţii administraţiei locale îşi propun să răspundă la întrebările: “Cine suntem?, Cu ce ne ocupăm?, De ce facem acest lucru?, Ce am făcut pînă în prezent? şi Ce ne-am propus pentru viitor?“. Locuitorii vor avea ocazia să viziteze expoziţia de artă a Taberei internaţionale de pictură “Lucian Grigoresu“, galeria primarilor şi a cetaţenilor de onoare. Pe de altă parte, zeci de cetăţeni vor fi invitaţi să participe la şedinţele de lucru ale primarului Marian Iordache cu angajaţii şi la audienţele edilului. Vizitatorii vor avea ocazia să adreseze întrebări primarului, viceprimarului şi angajaţilor din Primărie, cu privire la principalele probleme de interes edilitar.

Poliţişti de investigaţii criminale cercetează doi minori de 16 ani, din municipiul Feteşti, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Cei în cauză au sustras în perioada 28 martie – 1 aprilie, mai multe obiecte metalice din curtea locuinţei unui bărbat de 47 ani, din Feteşti. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate de poliţişti şi predat părţii vătămate. Au fost întocmite dosare penale, urmând a se da soluţii prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti, în continuare fiind desfăşurate activităţi de cercetare a făptuitorilor, în vederea  stabilirii întregii activităţi infracţionale a acestora.

In numai patru ore politia rutiera si Rar -ul au aplicat la Fetesti 15 amenzi. Ieri efectivele Biroului Rutier, în cooperare cu reprezentanţi ai Registrului Auto Român Ialomiţa, au executat o acţiune în municipiu, pe linia prevenirii accidentelor de circulaţie, în special cele comise de conducătorii auto care conduc autovehicule pe drumurile publice cu defecţiuni tehnice. În filtrul rutier instituit, au fost controlate 20 de autovehicule şi legitimate 33 de persoane, fiind aplicate 15 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de peste 3.000 de lei. În şase cazuri, pe langa amenda, soferii au ramas si fara certificatul de inmatriculare a vehicolului.