Stiri 18 aprilie




4 blocuri din Cernavodă ar putea fi debransate de la reteaua de apa saptamana aceasta din cauza datoriilor de peste 115.000  lei către S.C. RAJA S.A. Cele 4 condominii din Cernavodă nu sunt nici măcar constituite in asociatii, motiv pentru care în ultimii trei ani, au fost notificate si somate de zeci de ori pentru a intra în legalitate: să se constituie în asociatii sau să-si desemneze un reprezentant pentru încheierea conventiilor de facturare individuală. În cazul în care în termenul de cinci zile, proprietarii de apratamente din cele 4 blocuri nu încheie conventiile de faturare individuală sau nu-si achită debitele restante, vor fi debransati de la sistemul de alimentare cu apă.  este vorba depsre Blocurile E6 si B2 de pe strada Panait Cerna, blocul C5 de pe strada 9 mai si Blocul H6 de pe Seimeni.

Maine de la ora 9 in toata tara se deruleaza Bursa Generala alocurilor de muca. la nivelul judetului Calarasi 28 de agenti economici ofera peste 400 de posturi. In judeşţul Constanţa peste 50 de agenţi economici şi-au anunţat oferind peste 1200 de locuri de muncă.  Ialomiţenii aflati in  cautarea unui job sunt mai putin norocosi. In acest judeţ vor participa la bursă doar 38 de angajatori care oferă doar 116 locuri de muncă.

Un fetestean este urmarit penal pentru evayiune fiscal. Acesta este administratorul unei societati comerciale si este cercetat pentru ca  nu a înregistrat în contabilitate toate veniturile obţinute din vânzarea mărfurilor, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu suma de 32.560 lei.

20 de oi si capre au sfarsit intrun incandiu izbucnit ieri dupa amiaza la un adăpost de animale. În urma unui scurtcircuit produs la instalaţia electrică, adapostul de aproximativ 120 mp, în care se aflau oile si caprele, a fost cuprins de flăcări. Evenimentul a avut loc  în Mihail Kogălniceanu, iar la faţa locului s-au deplasat de urgenţă pompierii de la Garda Ţăndărei, însă în momentul sosirii acestora incendiul se manifesta cu violenţă la întregul adăpost contruit din lemn şi acoperit cu paie, animalele nemaiputând fi salvate. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, iar după mai bine de o oră au reuşit sa stinga flacarile ce ameninţau să se extindă la două magazii aflate în apropiere. Tot în urma evenimentului, echipajul SMURD sosit la faţa locului a acordat primul ajutor unei femei în vârstă de 51 de ani care a fost intoxicată cu fum, aceasta refuzând transportul la spital.

Ucigasul prostituatei gasita moarta la Medgidia a fost retinut pentru 29 de zile. Ieri   a fost prezentat Tribunalului Constanţa si instanta  a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie. Amintim ca la finele lunii martie, locuitorii unei zone mărginaşe din municipiul Medgidia au descoperit cadavrul unei femei care zăcea, mâncat pe jumătate, în spatele unor garaje de pe strada Vâlcele. Identificarea ei a fost extrem de anevoioasă. Anchetatorii au reuşit să stabilească în cele din urmă cine era femeia. Avea doar 18 ani şi nu fusese declarată la naştere. Practic, ea nu exista din punct de vedere oficial, deoarece nu avea nicio identitate. Ultimul ei client a fost un bărbat din Medgidia,  care a fost inclus de la inceput in cercul suspectilor,  apoi probele au arătat că el este autorul omorului. in urma cu doua zile, el a recunoscut că a ucis-o şi a jefuit-o pe prostituată. in aceeasi zi, a fost prezentat  procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore. În cursul zilei de ieri  a fost prezentat Tribunalului Constanţa, ce a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie.



Vineri în toată ţara se desfăşoară bursa general a locurilor de muncă. În judeşţul Constanţa peste 50 de agenţi economici şi-au anunţat oferind peste 1200 de locuri de muncă. Purtătorul de cuvânt al A.J.O.F.M. Constanţa Gabriela Spătaru a declarat că  93 de locuri de muncă sunt pentru persoane cu studii superioare şi 1.113 locuri de muncă pentru persoane cu studii medii. Ialomiţenii sunt mai putin norocosi faţă de constănţeni. In acest judeţ vor participa la bursă doar 38 de angajatori care oferă doar 116 locuri de muncă. Persoanele interesate sunt rugate sa se inscrie  la sediul Agentiei Locale Slobozia si la Punctele de Lucru din Urziceni, Fetesti si Tandarei.

Sărbătorile de Paşte vor fi mai fericite  anul acesta pentru o pensionară de 78 de ani din Cernavodă. Primăria  i-a oferit femeii un nou acoperiş deasupra capului, după ce casa acesteia a fost distrusă de o furtună, în luna noiembrie 2012. Bătrâna a scăpat cu viaţă, ca prin minune, după ce locuinţa s-a prăbuşit peste ea. În urma expertizei, s-a constatat că pereţii din chirpic ai imobilului, erau  distruşi  în proporţie de 80 la sută, iar pensia lunară a bătrânei erau insuficiente pentru reparaţii. Primăria i-a oferit acesteia o şansă, şi a trimis în teren o echipă de muncitori pentru a reconstrui casa bătrânei din temelii. Lucrările au început în luna februarie 2013 şi au fost folosite materiale (cărămidă şi ţiglă) recuperate în urma demolării clădirii fostului Spital de Psihiatrie din Cernavodă.  Pensionara nu este singura beneficiară a unui asfel de sprijin din partea Autorităţilor Publice Locale. Cazul acesteia face parte dintr-o întreagă acţiune de reabilitări care se va desfăşura pe tot parcursul acestui an. În următoarele săptămâni, Primăria va demara lucrări de reparaţii pentru acoperişurile a treizeci de locuinţe din cartierul Nord, a 5 locuinţe din strada Călăraşi, şi o locuinţă în zona Columbia. Beneficiarii acestor lucrări sunt familii nevoiaşe, asistate social de către Primăria Cernavodă.

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Ialomiţa , prin Filiala Judeţeană Ialomiţa va introduce apă pe canalele din sistemul Pietroiu-Ştefan cel Mare. Potrivit reprezentanţilor în această primă etapă a campaniei de irigaţii, suprafaţa contractată până în acest moment în această amenajare este de 6948 ha. De asemenea, a fost montată staţia plutitoare care alimentează amenajarea Orezărie Luciu-Giurgeni, staţie care deserveşte o suprafaţă de 4162 ha orez şi 700 ha culturi de câmp. Totodată, în perioada premergătoare campaniei,  ANIF va efectua probe tehnologice ale instalaţiilor şi agregatelor de pompare şi verificare a capacităţii de transport a canalelor, la începutul campaniei de irigaţii.

Poliţiştii ialomiţeni au identificat zilele trecute peste 6 tone de îngrăşăminte chimice depozitate necorespunzător şi peste 400 de litri produse fitosanitare expirate.  Din 18 martie, în Ialomiţa se verifică modul în care sunt depozitate produsele de protecţie a plantelor, materialul semincer tratat şi îngrăşămintele chimice utilizate.  În depozitele a cinci societăţi comerciale din Feteşti, Cocora şi Sălcioara poliţiştii au identificat 400 de litri produse fitosanitare expirate ce au devenit deşeuri periculoase, fără a lua măsura de eliminare a acestora. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Andreea Loghin, a declarat că totodată doi ialomiţeni din Amara şi Ciulniţa sunt cercetaţi penal pentru deţinerea fără drept a unor produse fitosanitare.  Alte 16 tone de îngrăşăminte depozitate necorespunzător au fost găsite şi la Ciochina, în acest caz s-a întocmit dosar penal pentru  infracţiuni privind protecţia mediului.

Serviciului de Telecomunicaţii Speciale i-a fost înmânat la Riga, în Letonia, unde s-a desfăşurat Gala Europeană a Premiilor 112, premiul pentru excelenţă – Contribuţii remarcabile în educare şi informare 112.  România şi alte opt state premiate  au fost recompensate pentru devotamentul cu care au promovat şi îmbunătăţit Numărul de Urgenţă 112 în prezenţa a peste 300 de reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, ai unor instituţii europene şi organizaţii internaţionale, furnizori de soluţii. În România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, desfăşoară activităţi de educare – informare: în zonele turistice montane şi pe litoral, campanii în gări, aerogări, trenuri, staţiile de metrou şi pe principalele drumuri naţionale, difuzare de spoturi 112 la posturile de radio şi televiziune, vizite ale elevilor în dispeceratele 112, o amplă acţiune cu Biserica Ortodoxă Română dar şi multe alte activităţi punctuale. Premiul internaţional obţinut de STS este al treilea după cele din 2009, tot pentru educare  - informare, şi în 2012 pentru salvarea remarcabilă a unui grup de turişti belgieni. Reprezentanţii serviciului ne reamintesc, că numărul 112 trebuie folosit doar în caz de urgenţă.