STIRI 12 aprilie


Apele Braţului Borcea au inundat peste 100 de hectare de păşune în zona Feteşti-Vlădeni, iar pe Dunăre s-a instaurat cod portocaliu de inundaţii. La intrarea în judeţ, nivelul apei creşte constant şi mai are 17 centimetri până la cota de inundaţie. Prefectul judeţului, Constantin Atanasiu, precizează că autorităţile sunt pregătite să intervină la supraînălţarea liniilor de apărare a localităţilor riverane Braţului Borcea. De asemenea, zona critică a digului de apărare a incintei Borcea de Jos (dig Bentu – km.34) a fost asigurată pentru eliminarea eroziunii active. Situația este îngrijorătoare și la Hârșova. Două diguri apără orașul de Dunăre care crește de la zi la zi.
La această oră, terenul pe care se află 120 de case din Vadu Oii a ajuns o mlaștină, din cauza infiltrațiilor. O alta localitate care se lupta cu inundatiile este Cernavoda. Debitul Canalului Dunăre- Marea Neagră a crescut alarmant în ultimele zile, depăşind cota maximă de 600 de cm. Autorităţile Publice Locale au intrat în alertă şi au blocat conductele de deversare ale apei pluviale. Pentru a-i feri pe locuitorii din vecinătatea Canalului de alte posibile inundații, reprezentanţii Primăriei şi ai SC Gospodăria Comunală SRL, au izolat zona cu aproximativ 200 de saci de nisip şi au constuit un dig de pământ şi piatră cu o înălţime de 5 metri, în dreptul caselor. Si comuna calaraseana Borcea este expusa riscului de inundatii, insa pana in present, primarul Aniel Nedelcu spune ca nu sunt probleme si ca situatie este sub control
INSERT Aniel Nedelcu- inundatii-
Potrivit hidrologilor alerta pe Dunare se mentiune pana pe 17 aprilie.

Peste 34 de medici vor acorda consulatii gratuite in acest week-end , locuitorilor din comuna Jegalia. Maine dimineata la ora 8 cetatenii din satul Galdau pot merge pentru a afectua aceste consulatii la gradinita din sat, iar duminica cei din satul Jegalia pot merge la scoala generala. Primarul comunei Jegălia, Vasile Aurel a declarat că actiunea face parte din proiectul derulat de Asociatia  ” Impreuna pentru sanatatea rurala", in care sunt angrenati atât medici rezidenti cu diferite specializari, cât şi profesori universitari
INSERT Vasile Aurel- proiect.-
In aceste doua zile aproximativ 150 de locuitori din Jegalia vor beneficia de consultatii medicale gratuite.
INSERT Vasile Aurel.
Primarul comunei Jegălia, Vasile Aurel.

Un barbat de 31 de ani din Fetesti a fost ieri arestat pentru talharie. Acesta este suspectat că la data de 4 aprilie în jurul orei 21.00, în timp ce se deplasa pe o stradă lăturalnică din Feteşti, a lovit cu pumnul în zona feţei o femeie de 40 ani, căreia i-a smuls din mana geanta, care conţinea aproximativ 4000 de lei, documente şi două telefoane mobile. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti o parte din prejudiciul creat a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Pe numele bărbatului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Elevii cu posibilitati financiare reduse pot depune cereri pentru a primi bani pentru un computer. Programul “Euro 200″ prevede şi în acest an şcolar acordarea unui ajutor financiar pentru a facilita sau stimula achiziţionarea unui calculator de către familiile cu venituri lunare de maximum 150 de lei pe membru.
Cererile pentru calculatoare se depun la secretariatele unităţilor de învăţământ, iar în 3 iunie se va afişa lista beneficiarilor care corespund condiţiilor impuse, tot la unităţile şcolare.
Elevii îşi vor primi calculatoarele până la data de 31 august.

Ajofm Ialomita indeamnă agentii economici si persoanele aflate in cautarea unui loc de munca să se înscrie la sediul Agenției Locale Slobozia și la Punctele de Lucru din Urziceni, Fetești și Țăndărei in vederea participarii la Bursa generală a locurilor de muncă. Pana la aceasta data au fost contactati peste 450 de agenti economici. Dintre acestia si-au anuntat participarea  17 angajatori care ofera un numar de 54 locuri de munca vacante pentru diferite meserii. Mai multe informatii alfati accesand site-ul institutiei www.ialomita.anofm.ro.