STIRI 10 aprilie



Pana vineri fluvial Dunărea se află sub avertizare de cod portocaliu de creşteri ale debitelor peste cotele de apărare. Tot pănă la această dată, se menţine avertizarea de cod galben şi pe braţele Dunării. Spre exemplu debitul braţului Braţul Borcea a depăşit în zona Feteşti cota de inundaţii cu 75 de centimetri. Potrivit hidrologilor maine, 11 aprilie va fi înregistrat cel mai mare debit va fi înregistrat în zona Feteşti. Autorităţile locale au luat déjà primele masuri de pentru protejarea digurilor din zona. Consolidează digul din prima linie de apărare între GSPD și Fabrica de Alcool; monitorizează linia a II-a între Parcul Trandafirilor și Buliga precum şi depozitează pământ la zonele de trecere între GSPD și Parcul Trandafirilor.  

Proprietarii de maşini vechi care sunt cu gândul la o mașină au primit doua veşti, una buna şi una mai putin bună. Valoarea tichetului va fi dublă anul acesta, insă programul nu va începe curând. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunțat ieri că Programul Rabla se amână pe o perioadă nedeterminată. Aceasta a mai declarat că spre deosebire de anul trecut, valoarea voucherului s-a dublat, până la 1.500 de euro. Însă, în acest moment, la programul Rabla 2013 sunt mai multe necunoscute decât certitudini. Data lansării este incertă și nu se știe încă nici numărul voucherelor, care vor fi disponibile.Totuși, tichetul obținut este transmisibil, a anunțat ministrul Mediului, Rovana Plumb. Deși spera ca programul să se aplice de săptămâna viitoare, ministrul a anunțat că proiectul abia atunci va fi supus dezbaterii publice.

Pe 19 aprilie AJOFM organizeaza o bursa a locurilor de munca ce se adresează tuturor categoriilor sociale aflate în căutarea unui loc de muncă. Această bursă se va desfășura la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, începând cu ora 9.00. Pana la aceasta data au fost contactati peste 270 de agenti economici. Dintre acestia si-au anuntat participarea un numar de 8 angajatori care ofera un numar de 33 locuri de munca vacante.  Angajatorii interesaţi să selecteze personal, dar şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot afla mai multe informaţii despre această bursă de la sau la sediul AJOFM Ialomita, localitatea Slobozia, str. Lacului, nr.10.

Soferii  care trebuie să meargă la Registrul Auto Român se pot programa, de acum, online.
Proiectul „Call Center National” a fost lansat recent, iar pentru a obţine o programare online, sunt necesare doar trei etape: completarea formularului cu date despre vehicul, alegerea zilei şi orei preferate şi obţinerea numărului de programare. Conform reprezentanţilor RAR, printre avantajele sistemului se numără încărcarea uniformă a reprezentanţelor RAR, precum şi accesul rapid al clientului la operatorul care efectuează programarea telefonică, alternativa programării în judeţe limitrofe, dacă intervalul de aşteptare este mai mic. De asemenea, timpul de reacţie va fi foarte scurt, iar acţiunile uniforme în cazurile de creştere temporară a numărului de solicitări de programare.