Stiri 29 februarie



La vară vor demara lucrările pentru modernizarea unor străzi din Cernavodă.   În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu, aleşii locali au aprobat Prioritizarea străzilor pentru anul 2013 incluse în Programul de reabilitare a tramei stradale a oraşului Cernavodă. Programul prevede lucrări de reabilitare şi asfaltare pe 14 străzi şi trotuare din localitate. Costurile acestor acţiuni se vor ridica la 3 milioane de euro, suma care va fi obţinuta prin procedura credit furnizor. Demersurile pentru obtinerea  acestor bani vor dura aproximativ 3 luni. Astfel la vară, va fi demarată execuţia lucrărilor primei etape de modernizare. pana atunci insa, in următoarele zile, Primăria şi SC Gospodăria Comunală SRL, vor începe acţiunea de plombare tuturor strazilor din oraş, acţiune ce va fi finanţată din bugetul local.

Ieri ofiterii  Direcţiei Generale Anticorupţie  Ialomiţa  au prins în flagrant doi bărbaţi în timp ce încercau să mituiască doi agenţi de poliţie cu suma de 100 lei. Politistii  sesizasera Directiei  ca  în timp ce executa o misiune pe raza localităţii Griviţa au oprit în trafic o autoutilitară în care se aflau doua persoane. Cei doi transportau o bovină fără a avea documentele legale şi, pentru a nu fi samendati, au oferit  unuia dintre   poliţisti 100 lei. Agentul de poliţie a refuzat, dar cei doi au insistat.  În urma denunţului, ofiţerii D.G.A.  au  organizat flagrantul si  in urma probatoriului administrat în cauză, procurorul a dispus cercetarea în stare de libertate a învinuiţilor  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

 Ieri, la Medgidia, în zona Nord a fost descoperit cadavrul unei femei. corpul  a fost găsit într-un sac, îngropat parţial în pământ.  martorii spun ca  femeia decedată era cunoscută în cartier şi locuia pe străzi împreună cu copiii ei. Ddeşi cadavrul se afla în stare avansata de dagradare, oamenii spun ca  au putut să-şi dea seama despre cine este vorba pentru că au găsit şi o pătură, aceeaşi pe care i-o dăduse un vecin femeii în urmă cu câteva săptămâni, pentru că îi era frig. Criminaliştii au ajuns imediat la faţa locului pentru a preleva probe care să-i ajute în investigaţie.cercetarile vor continua, politistii trebuind sa descopere daca femeia a fost omorata si este vorba despre o crima.  

Cei care nu si-au platit inca impozitele pot face acest lucru si luni si se pot bucura de reducerea de 10%. Termenul scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie , dar  pentru că termenul scadent se împlineşte într-o zi nelucrătoare, acesta se prelungeşte conform prevederilor legale în vigoare până la sfârşitul primei zile lucrătoare, respectiv până luni, 1 aprilie.  După această dată, se vor calcula penalizări de întârziere de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, pentru fiecare lună sau fracţiune de lună.

 Astazi la Cernavoda a avut loc un exercitiu de alarmare pentru evenimente nucleare. in cadrul acestuia s a acţionat sistemul de alarmă, pentru cazuri de accidente nucleare, al oraşului, format din cinci sirene electrice şi una electronică. Dispozitivele au fost declanşate din sediul Poliţiei Locale, unde sunt amplasate, şi au fost puse în funcţiune în mai multe etape.  Astfel de  acţiuni se organizează de patru ori pe an şi au ca obiective  atât verificarea funcţionalităţii sistemelor de alarmare, cât şi familiarizarea cetăţenilor cu semnalul specific, emis de către Autorităţi, în cazul unui eveniment nuclear.