Stiri 21 martie




La spitalul din Cernavoda vor functiona noi linii de garda.  Dacă până în urmă cu o lună  spitalul din Cernavoda nu avea decat o singura linie de gardă, în prezent situaţia s-a schimbat pentru pacienţii cernavodeni. Ministerul Sănătăţii a aprobat în spital o nouă linie de gardă pe specialităţi medicale şi încă una pe  chirurgie. Pentru ca unitatea medicala a fost incadrata  în categoria VI,  asistenţa medicală specializată va fi asigurata  non-stop. Conducerea spitalului din Cernavoda are ca obiective pentru viitor şi introducerea altor linii de gardă cu medici specializaţi pe anestezie, ginecologie si pedriatrie. Tot prin introducerea acestor noi linii de gardă se doreşte ca numărul cazurilor trimse de Spitalul din Cernavodă către alte unităţi spitaliceşti din judet să scadă simtitor.

Incepând de astăzi, de la ora 14,00 suntem sub atentionare  cod galben de vreme rea. Până mâine dimineaţă, la ora 8,00, aria ploilor va cuprinde toată ţara. Local se vor cumula cantităţi de apă de 20 - 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 35 - 40 de litri pe metru pătrat, în special în jumătatea de sud a teritoriului. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari în cursul nopţii în sud şi sud-vest, unde rafalele vor depăşi local 50 - 60 km/h. De asemenea mâine diminieata intră în vigoare avertizarea de  cod galben de ninsori, ploi şi viscol valabilă până sâmbătă dimineaţă. Reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) atenţionează, că în acest interval vor predomina ninsorile, iar în sud şi sud-est vor fi ploaie şi lapoviţă.

Accident de munca la Cernavoda. Un bărbat de 58 de ani a ajuns la spital, dupa ce a cazut de la inaltime. Barbatul  tăia cu o drujbă crengile unui copac din curtea unei firme din Cernavodă - al cărui angajat este, în postul de îngrijitor - când s-a dezechilibrat. A căzut de la aproximativ trei metri şi a fost transportat de urgenţă la spital, pentru investigaţii medicale de specialitate. Politistii spun ca starea de sănătate a bărbatului este stabilă. Cazul a ajuns in atentia Inspectoratului teritorial de munca din Constanta.

Veşti bune pentru cei care vor să devină şoferi. În aceasta perioada se afla in dezbatere publica un proiect de ordin propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Acesta prevede ca in cazul in care un candidat a picat proba practica, traseul, poate sa o sustina din nou fara a mai trece iar de proba teoretica. Sala va fi valabila un an de zile. Conditia insa este ca dupa ce nu au promovat o data traseul sa faca inca 6 ore de pregatire si sa prezinte dovada acestui lucru.




În urma avertizării de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie, Operatorul Raja a activat comandamentul pentru situatii de urgenţă. Pentru asigurarea funcţionării sistemelor operate, la nivelul comandamentului au fost consituite zeci de echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă. Astfel, toţi abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare, pot sesiza avariile la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.

Angajatorii finlandezi caută 35 de românce pentru culesul căpşunilor, mazării, coacăzelor, precum şi pentru plantare şi curăţare. Durata contractului este de opt săptămâni, începând cu luna iulie, iar condiţiile de înscriere prevăd vârsta minimă de 18 ani, cunoştinţe de limba engleză şi experienţa în agricultură.
Purtătorul de cuvânt al Agenţiei judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Liliana Zaharia, spune că ialomiţencele pot depune CV-urile atât la Slobozia, cât şi la punctele de lucru din Feteşti, Urziceni şi Ţăndărei.
Bursa locurilor de muncă pentru lucrători în agricultură, în Finlanda, va avea loc pe data de 29 martie la Piteşti,

Pescarii nu vor mai avea voie să-şi lanseze undiţele la apă între 8 aprilie şi 29 iunie pentru că este perioadă de prohibiţie. Reprezentanţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării anunţă că, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul privind prohibiţia pescuitului emis de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Ordinul vizează instituirea unor măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 8 aprilie - 6 iunie inclusiv, şi în apele care constituie frontieră de stat, inclusiv golful Musura, pe o durată de 45 de zile, mai exact în perioada 8 aprilie - 22 mai inclusiv. În

Sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Ziua Poliţiei Române va fi marcată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa printr-un program de activităţi de apropiere a cetăţeanului de instituţia Poliţiei, prin transparenţă şi dialog. Manifestările au debutat astăzi cu  Ziua Porţilor Deschise, pentru cetăţenii interesaţi să cunoască o parte a Poliţiei şi să afle câteva dintre activităţile zilnice pe care poliţiştii le desfăşoară, inclusiv dotările pe care aceştia le folosesc pentru a-şi duce la bun sfârşit cercetările pe diferite paliere infracţionale. Duminică, 24 martie, manifestările vor continua începând cu ora 11.00, în Parcul Tineretului din municipiul Slobozia, criminaliştii vor prezenta laboratorul auto cu care se deplasează şi efectuează cercetarea tehnico – ştiinţifică a locului unde s-a comis o infracţiune, inclusiv conducerea în teren a câinelui de urmă.De asemenea va fi amplasat un parc rutier mobil pentru copiii cu vârsta până în 12 ani, pentru dezvoltarea îndemânării deplasării cu bicicleta şi pentru a cunoaşte şi respecta legile de circulaţie. Parcul mobil conţine 10 biciclete, indicatoare rutiere, marcaj pietonal, jaloane pentru îndemânare şi va fi delimitat cu ajutorul unor borduri. Bicicliştii vor fi supravegheaţi în permanenţă şi vor fi dotaţi cu căşti de protecţie şi veste reflectorizante.