Stiri 25 februarie



Mâine Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu va fi adusă în procesiune la Biserica "Sfântul Ilie" din Feteşti. Primirea Sfintei Icoane se va face începând cu orele  14 la Monumentul Eroilor din Parcul Mare al municipiului. Procesiunea va fi de la monument şi până la Biserica "Sfântul Ilie", unde va fi depusă Sfânta Icoană. La ora 14.45, va fi oficiată slujba Te Deum, iar la ora 17.00, Slujba Acatistului si Vecernia.  A doua zi, miercuri, 27 februarie, la Biserica „Sfântul Ilie“ din Fetesti, vor fi săvârsite începând cu ora 8.00, Utrenia si Sfânta Liturghie, iar în a doua parte a zilei, Slujba Sfântului Maslu, începând cu ora 16.00, si Acatistul si Vecernia, trei ore mai târziu. Pe 28 februarie la ora 12.00, este programată procesiunea care marchează înapoierea icoanei către Mănăstirea Hadâmbu.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astazi  avertizare de cod galben, valabilă începand din aceasta noapte de la ora 2.00 pana miercuri dupa amiaza la ora15.00. aceasta avertizare vizeaza 22 de judete, printre care si Ialomita, Constanta si Calarasi.  În intervalul menţionat, în regiunile sudice va ploua pe arii extinse, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp. Spre sfârşitul nopţii de marţi spre miercuri şi în prima parte a zilei de miercuri în sudul teritoriului local ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea sufla cu intensificări local şi temporar şi în  Muntenia şi Dobrogea, cu rafale de 50...60 km/h.
În urma avertizarii meteo operatorul Unic de apa si Canal Raja a activat  Comandamentul pentru situaţii de urgenţă. Pentru asigurarea funcţionării sistemelor operate, la nivelul comandamentului vor fi constituite zeci de echipe de intervenţie dotate cu toate utilajele necesare, echipe ce vor asigura permanenţa în toată această perioadă.  RAJA Constanţa ii asigura pe abonati ca va depune toate eforturile pentru asigurarea serviciilor de alimentare cu apă la parametrii optimi. Singurele probleme care pot apărea în funcţionarea sistemului sunt cele legate de lipsa energiei electrice (cabluri şi fire de înaltă tensiune smulse de vânt).  Abonaţii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare trebuie sa sesizeze operatorului toate avariile  pentru remedierea acestora situaţii într-un timp cât mai scurt. 

La Medgidia a inceput curatenia de primavara. Primaria si Directia de Servicii Publice din localitate vor igieniza strazile, vor inlocui si vor repara mobilierul stradal si vor face curatenie in parcuri . De asemenea deseurile stradale si vegetale  vor fi stranse. Asociatiile de proprietari vor avea si ele sprijinul administratiei locale. Dupa ce vor face curatenie in zona blocurilor care fac parte din asociatie, locatarii pot suna la primarie si gunoaiele stranse vor fi ridicate gratuit. Primarul Marian Iordache a specificat ca tot in cadrul curateniei de primavara se vor toaleta copacii, se vor planta arbori si arbusti si zonele verzi vor fi reamenajate prin plantarea florilor si gazonare.

In acest sfarsit de saptamana politistii din Fetesti au dat amenzi de peste 16 mii de lei.  Acţiunile derulate  au avut ca sop prevenirea faptelor comise cu violenţă, a furturilor, victimizării minorilor şi a delicvenţei juvenile. În cadrul acestora poliţiştii au  legitimat  peste 200 de persoane şi au  controlat  peste 150 de autovehicule care au tranzitat zonele vizate. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi a căror valoarea depăşeşte 16.000 de lei.

Astăzi este ultima zi in care asociatiile de locatari datoare la operatorul Raja mai pot incheia conventii de facturare individuială. Astfe, toate asociaţiile cu datorii care nu vor incheia aceste conventii vor fi  debransate de la sistemul de alimentare cu apă începând cu data de 26 februarie 2013, fără niciun alt preaviz. La ora actulă, SC RAJA SA Constanţa este fortată să recurgă la măsura drastică de debransare a asociatiilor pentru recuperarea creantelor. Mari debite, dar si întârzieri la plata facturilor de la nivelul asociatiilor/blocurilor se înregistrează si la Medgidia si Cernavodă. In aceste localitati, sunt avizate saptamanal pentru debransare zeci de asociatii. Pentru evitarea debransarilor colective care ar putea lasa fara apa si abonati care isi platesc facturile la zi, Raja incearca sa incheie conventii cu asociiatiile de locatari datornice. Cei interesati trebuie să stie că doar pănă astăzi la ora 20,00 mai încheia conventii. Locuitorii Medgidiei trebuie să meargă la sediul Raja de  pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 13, iar cei din Cernavod pe  strada Unirii, nr.17.

Astăzi la ora 16 consilierii locali se întrunesc în sedinta ordinară pe luna februarie. Pe ordinea de zi sunt 21 de proiecte de hotărâri. Înfiinţarea „Grupului de lucru local pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor” este primul punct ce va fui luat în discuţie. Înfiinţarea grupului de lucru face parte dintr-un proiect mai amplu al administraţiei locale privind crearea unor condiţii decente de trai pentru populaţia de etnie romă. Tot astăzi, consilierii locali vor mai analiza, în cadrul şedinţei, mai multe proiecte de hotărâre, printre care se numără cele privind vânzarea sau închirierea unor spaţii locative care sunt în proprietatea Primăriei şi încheierea execuţiei bugetului de venituri şi cheltuieli la sfârşitul trimestrului IV al anului 2012.

Lotul echipei Rapid Fetesti a fost reintinerit cu patru  jucatori in pauza competitionala a Diviziei C. Nu sunt fotbalisti cu nume sonore, insa conducerea clubului isi pune speranta in ei. Cea mai interesantă noutate pare a fi portarul Ionuţ Tudor, 15 ani, în care antrenorul Gigel Stoica are mare încredere şi care are mari şanse să debuteze în prima echipă chiar în acest retur.  Pentru ca lotul echipei a suferit mari schimbari, antrenorii pun accent pe adaptarea la relatiile de joc a celor patru fotbalisti nou intrati in echipa.
Insert Marius Munteanu.
Directorul sportiv al ACF Rapid Fetesti, Marius Munteanu. De asemenea, conducerea clubului fetestean va pune mare accent si pe pregatirea si formarea de noi fotbalisti care provin din zona municipiului.
INSERT Gigel Stoica
Gigel Stoica antrenor Rapid Fetesti. Pe 8 martie incepe returul capionatului Diviziei C. In tur, Rapid Fetesti s-a clasat pe locul opt din seria a doua.