STIRI 22 FEBRUARIE



Un bărbat de 42 de ani din Feteşti este internat în stare critică la spitalul Matei Balş din capitală, după ce medicii au confirmat că prezintă simptomele gripei porcine. Fetesteanul a fost internat la Spitalul din Feteşti cu o formă severă de insuficienţă respiratorie, însă la mijlocul acestei săptămânii medicii de aici au decis să-l transfere la Colentina. Acolo a fost stabilit faptul că bărbatul prezintă toate simptomele contactării virusului AH1N1. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Mihaela Dumitrescu a declarat că bărbatul a fost transferat la Spitalul Matei Balj, unde i s-au recoltat probe, în urma cărora urmează să stabilească cu exactitate diagnosticul, dacă este sau nu vorba de gripă porcină. Aceasta a mai declarat că formele severe de gripă porcină apar la persoanele tinere, dar expuse la anumiţi factori de risc, cum ar fi obezitatea şi bolile cardiovasculare.


In scoala sau in afara ei, siguranta elevilor este pusa sub semnul intrebarii. In ultimile zile cazurile de violenta asupra elevilor s-au inmultit.  Statisticile arata ca zilnic, zeci de incidente se petrec in unitatile de invatamant cat si in afara lor. Din fericire, municipiul Fetesti nu se inscrie in randul localitatilor cu astfel de incidente. La Fetesti fiecara unitate de invatamant este supravegheata de oamenii legii.
INSERT Anghel Dragos- siguranta scoli-
Comandantul Politiei Municipiului Fetesti, comisar Anghel Dragos. Liceul Teoretic Carol I Fetesti este o unitate de invatamant care si-a luat masuri suplimentare de protectie a elevilor. Este singurul liceu din județul Ialomița în care accesul elevilor, al profesorilor şi personalului auxiliar se face pe bază de cartelă magnetică. Cartela înregistrează ora la care elevul intră în şcoală, accesul fiind restricționat imediat după începerea cursurilor, excepție făcând elevii navetiști care au cinci minute în plus la temporizator.  Fiecare cartelă este inscripționată cu un cod unic, corespunzător unui elev sau cadru didactic, astfel că se știe în orice moment cine intră pe poarta instituției.
INSERT Mitu Vasile- atingere scop-
Sistemul pe baza de cartele magnetice poate fi dezvoltat si cu senzori de prezenta in clasa si cu trimiterea de SMS-uri parintilor, in cazul in care elevul nu ajunge la scoala. Insa, pentru ca acest lucru sa se intample, fiecare elev ar trebui sa cotizeze cu 35 de lei.




De astazi intr-o saptamana rentierii agricoli trebuie sa mearga la Agentiile de Plati si Interventie pentru Agricultura ca sa isi vizeze carnetele de rentier. Acestia trebuie sa aduca actul de identitate, carnetul de rentier si  contractul de arendă ori contractul de vânzare a terenului. Renta agricolă este personală şi netransmisibilă şi se poate încasa doar de titularul carnetului de rentier agricol sau de mandatarul său cu procură specială autentificată ori de către moştenitorul rentierului, în cazul decesului acestuia. Pentru fiecare hectar un rentier primeste 100 de euro pe an pentru terenul instrainat si 50 de euro pe an pentru terenul dat in arenda.


In aceasta perioada medicii specialisti si cei de familie din judetul Calarasi sunt controlati de catre inspectorii Directiei de Sanatate Publica. Verificarile se deruleaza pana la jumatatea lunii viitoare, atat in mediul rural, cat si in cel urban. Acestea vizeaza condiţiile igienico-sanitare, organizarea şi funcţionarea cabinetelor, activităţile de raportare a programelor naţionale de sănătate, modul de gestionare a deşeurilor medicale şi sterilizarea instrumentarului medical.

Mai multe bunuri provenite din comiterea unor infracţiuni de furt au fost găsite în urma unei percheziţii domiciliare la Fetesti. Ieri, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale însoţiţi de jandarmii ialomiţeni au descins la locuinţa unui bărbat de 26 ani, din municipiul Feteşti, despre care existau indicii cu privire la comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat. Cand au perchezitionat locuinta,  politistii au gasit o combină muzicală, un laptop, două drujbe, cinci truse de scule mecanice şi alte bunuri ce proveneau din săvârşirea unui furt din dependinţa unui feteştean, comis saptamana trecuta.   Bunurile au fost ridicate de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii din Medgidia au prins un barbat care transporta 25 de usi de la trenuri. Oamenii legii patrulau in apropierea garii cand au vazut caruta incarcata cu usi metalice. L-au oprit pe carutas si cand l-au intrebat de unde are marfa, acesta a dat din colt in colt, spunand in prima faza ca le-a gasit, iar mai apoi ca i le-a dat cineva sa le vanda. Jandarmii l-au dus pe tanarul de 19 ani la politia TF din Medgidia, pentru ca aceasta sa continue cercetarile sub aspectul săvârşirii faptelor de distrugere şi furt.