STIRI 19 februarie



RAJA  lansează un ultim apel asocialtiilor debitoare pentru  încheierea conventiilor de facturare individuală.  La ora actulă, SC RAJA SA Constanţa este fortată să recurgă la măsura drastică de debransare a asociatiilor pentru recuperarea creantelor. Mari debite, dar si întârzieri la plata facturilor de la nivelul asociatiilor/blocurilor se înregistrează si la Medgidia si Cernavodă. In aceste localitati, sunt avizate saptamanal pentru debransare zeci de asociatii. Pentru evitarea debransarilor colective care ar putea lasa fara apa si abonati care isi platesc facturile la zi, Raja incearca sa incheie conventii cu asociiatiile de locatari datornice. Cei interesati de încheierea acestor conventii trebuie să stie că reprezentantii juridici ai RAJA din cele trei orase vor lucra începand de astazi pana pe 25 februarie , inclusiv sâmbăta si duminica, începând de dimineată de la ora 08,00 si până seara la ora 20,00. Locuitorii Medgidiei pot incheia conventiile  pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 13, iar cei din Cernavod pe  strada Unirii, nr.17. Raja anunta reprezentantii condominiilor cu datorii ca cei care nu vor incheia conventiile de facturare individuală vor fi  debransati de la sistemul de alimentare cu apă începând cu data de 26 februarie 2013, fără niciun alt preaviz.

In luna ianuarie Fiscul din Ialomita a pus sechestru pe bunuri in valoare de aproape 10 milioane de lei. Pentru a colecta veniturile bugetare Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa, a întreprins mai multe  măsuri de executare silita. Au fost emise somatii, au fost infiintate popriri bancare si la terti si au fost aplicate  sechestre pe bunuri mobile si imobile.  Prin măsurile respective  s-au încasat peste 7 milioane lei, ceea ce reprezintă 18,38% din totalul încasărilor la bugetul general consolidat, iar prin plată voluntară prin conformarea contribuabililor la plata obligaţiilor curente, declarate în luna în curs, s-au încasat aproximativ 31 milioane lei.

Locuitorii Medgidiei vor ramane joi fara gaze naturale. Primăria Municipiului  informează ca gazul va fi intrerupt  în intervalul 9.00 – 17.00  din cauza unor avarii la conducta principală de alimentare cu gaz a municipiului.

Jandarmii şi poliţiştii locali  din Hirsova au prins doi tineri care incercau sa fure fier din curtea unei societati. Cei doi au fost surprinsi chiar in momentul in care vroiau sa arunce peste gardul societatii de constructii o placa metalica. Au vrut sa fuga dar au fost inconjurati de oamneii legii. Lângă gard mai erau pregătite şi alte componente metalice pe care cei doi doreau să le fure pentru ca mai apoi sa le vanda. Placa metalică a fost predată reprezentanţilor societăţii.  Celor doi le-au fost întocmite dosar penale pentru furt calificat, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova.