STIRI 18 februarie


Peste 4.500 de persoane din Medgidia sunt aşteptate, începând de astăzi, la Abatorul Dogaru, pentru a-şi ridica ajutoarele alimentare provenite de la UE. Potrivit primarului Marian Iordache, ajutoarele provin din stocurile de intervenţie comunitară destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România. De aceste alimente beneficiază persoanele cu handicap grav şi accentuat, şomerii, pensionarii cu pensii mai mici de 400 de lei şi persoanele beneficiare de ajutor social, aflate în plată la 31 ianuarie 2013.  Fiecare beneficiar va primi făină, paste făinoase, biscuţi, orez, fasole, mazăre, bulion, roşii în bulion, zahăr si mălai


Candidaţii de la Bacalaureat din promoţiile anterioare care au susţinut de cel puţin două ori examenul fără să-l promoveze şi se prezintă la toate probele acestuia vor plăti în acest an o taxă de 230 de lei, potrivit unei note a Ministerului Educaţiei Naţionale. În cazul în care candidaţii nu vor participa la tot examenul, suma pe care aceştia trebuie să o plătească va fi stabilită diferenţiat, în funcţie de numărul de probe susţinute, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare evaluării fiecărui absolvent. Taxa este valabilă şi pentru candidaţii proveniţi din învăţământul particular. Nivelul taxei este similar cu cel de anul trecut. Înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an va avea loc între 27 şi 31 mai.


Persoanele din judetul Calarasi aflate in cautarea unui loc de munca au la dispozitie in aceasta perioada 246 de posturi vacante. Cele mai multe, 146 la numar sunt in domeniul confectiilor textile pentru confectioneri de imbracaminte. La nivelul judetului Constanta sunt aproape 280 de posturi vacante. pe piata muncii din acest judet se cauta ingineri, sudori, dar şi operatori calculator. Pentru sudori sunt 127 de locuri de munca, iar pentru lacatus constructii metalice si navale 80. Judetul Ialomita este sarac in oferte pentru cei fara posturi. sunt disponibile 7 locuri de munca pentru cei cu studii superioare si 22 pentru cei cu studii medii. Muncitorii calificati pot alege din cele 34 de posturi, iar cei necalificati au la dispozitie doar 4 locuri vacante.

Poliţiştii ialomiteni au prins doi tineri din comuna Mihail Kogălniceanu, în timp ce încercau să valorifice peste 70 de kg de fier vechi la un centru de colectare. Cand au cercetat fierul, politistii au constatat ca erau de fapt niste grătare ce nu păreau a fi deşeuri. În urma verificărilor efectuate de anchetatori s-a stabilit faptul că grătarele au fost sustrase saptamana trecuta din curtea Unităţii Militare Ţăndărei. In urma cercetarilor a reiesit ca cele două persoane au mai furat din cadrul aceleiaşi unităţi militare, un număr de 40 astfel de grătare în greutate de 180 kg. Tinerii s-au ales cu dosar penal pentru furt califiact, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.