STIRI 20 FEBRUARIE



Primaria Cernavoda va plati o parte din facturile la apa ale locAlnicilor cu venituri mici. Consilierii locali au decis in sedinta extraordinara  de luni seara ca familiile care nu realizeaza un venit mai mare de 786 de lei pe luna, pe membru sa primeasca un sprijin. Acesta consta in achitarea de catre administratia locala a 2 mc de apa, dar nu mai mult de 4mc pe luna pentru fiecare familie. In cazul in care familiile respective acumuleaza datorii la apa in primele 6 luni, ajutorul va fi sistat.

Arhiva primariei Medgidia a luat foc in aceasta dimineata. Funcţionarii au sărit să stingă incendiul cu extinctoarele, dar tot a fost necesară intervenţia echipajelor de pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea din Constanţa. Acestia s-au luptat preţ de o oră pentru a lichida focul. În incendiu a ars interiorul arhivei Primăriei pe o suprafaţă de 10 %.  Femeia care se ocupa de arhivă lipsea în momentul izbucnirii incendiului. Acesteia i s-a făcut rău când s-a întors şi a văzut locul plin de fum. Nimeni nu a fost rănit.

Jandarmii din Feteşti au fost sesizaţi ieri  despre faptul că două  persoane decopertează solul într-o zonă adiacentă conductelor magistrale de transport produse petroliere. Membrii patrulei au gasit la fata locului doi bărbaţi de 25 şi 30 de ani din comuna Borcea, judeţul Călăraşi, care au spus că vroiau să sustragă mai multe ţevi ce alcătuiau o instalaţie pentru irigaţii. Tot ieri, jandarmii au mai prins doui babati care faceau acelasi lucru. Acestia din urma decopertaseră solul pe o lungime de aproximativ 10 metri, încercau să sustragă ţevi de metal folosite la o instalaţie de irigat. Componentele metalice au fost predate reprezentanţilor societăţilor păgubite. Jandarmii au întocmit actele de constatare pe care le-au înaintat în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii vinovăţiei, către Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi.

O cernavodeanca este acuzata ca a furat din conturile bancare deschise la banca la care lucre. Paguba se ridica la zeci de mii de lei si mii de euro. Femeia era angajata consilier client, iar anul trecut, din aprilie pana in octombrie ar fi sustras din sapte conturi ale unor clienti 5 mii de euro si circa 34 de mii de lei. Femeia isi alegea victimele din randul persoanelor varstnice care aveau depozite la termen. Ea le accesa conturile si efectua operatiuni bancarte fara stirea lor. Banii i-a folosit sa isi achite propriile datorii.

Poliţiştii din Fetesti au identificat autorul a două infracţiuni de furt calificat în persoana unui minor în vârstă de 17 ani, din municipiu. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cel în cauză a sustras în cursul lunii februarie bunuri de uz gospodăresc şi o poartă metalică din anexele a două gospodării situate pe raza municipiului Feteşti.  50% din prejudiciu a fost recuperat în în continuare fiind desfăşurate activităţi specifice în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a minorului. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se propune soluţie prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Feteşti.