14 noiembrie


Ghoerghe Catrinoiu este “Cel mai Bun Primar de Municipiu din Regiunea Sud-Muntenia”. Acesta a fost premiul care i s-a acordat edilului fetestean la Gala Administraţia Locală la Înălţime în cadrul Forumului Administraţiei Româneşti - Ediţia aV-a.  Obiectivul forumului, organizat de Revista Română de Administraţie Publică Locală, este crearea unui spaţiu de negociere publică între reprezentanţii administraţiei locale şi centrale, organizaţiile non-guver na mentale de profil, oficiali ai mediului universitar şi actorii cointeresaţi de admi nistraţia românească. La eveniment au participat reprezentanţi ai primăriilor, consilii lor judeţene, ONG-urilor şi ai unor structuri administrative teritoriale. Primarul Fetestiului a declarat ca acest premiu este menit sa evidenţieze eforturile angajaţilor primăriei pentru evoluţia pozitivă şi normală a actului administrativ, eforturile pentru dezvoltarea localităţii al cărui reprezentant ales este. Acesta este cel de-al treilea premiu pe care primarul l-a primit. Celelalte două au fost ”Premiul de Excelenţă pentru Cele Mai Valoroase  Lucrări de Infrastructură” şi premiul pentru cel mai bun proiect la secţiunea „Utilităţi publice” la nivelul Regiunii Sud Muntenia.

Două ambulanţe SMURD au ajuns la ISU Ialomiţa. După ce în luna aprilie a acestui an a fost operaţionalizat serviciul SMURD în municipiul Slobozia şi în oraşul Ţăndărei, alte două ambulanţe de prim ajutor calificat SMURD au intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa. Saptamana aceasta la nivelul judeţului Ialomita a fost finalizată implementarea proiectului “Achiziţie echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud-Muntenia”. Proiectul a fost realizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Situaţii de Urgenţă Sud-Muntenia”, finanţarea acestuia realizându-se prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. beneficiarii sunt Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Prahova şi Teleorman. Obiectivele principale ale acestui proiect le reprezintă creşterea calităţii serviciilor pentru siguranţă publică şi de asistenţă medicală în situaţii de urgenţă şi îmbunătăţirea capacităţii de răspuns prin reducerea timpului de intervenţie.

A platit pentru un telefon si a primit o curea. I s-a intamplat unui fetestean care a vrut sa isi cumpere un telefon mobil de pe internet. A facut comanda, a discutat cu vanzatorul si a stabilit ca va plati 400 de lei pentru mobil. S-a dus la posta, a ridicat coletul si a achitat suma. Cand a desfacut pachetul a gasit in loc de telefon o curea din piele. El a mers la politie, iar acum se fac cercetari pentru identificarea celui care l/a pacalit si recuperarea pagubei. Pentru a nu deveni victimele unorastfel de inselaciuni, politistii ne recomanda sa fim foarte atenti cand comandam anumite bunuri si sa nu dam datele confidentiale prin telefon, mai ales daca apelul vine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu îl cunoastem.