Informatii locale

 


6 martie 2012
Serviciul de termoficare din Cernavodă a preluat noile reţele termice
Noile reţele termice introduse pe mai multe străzi din Cernavodă  au fost trecute în exploatarea Serviciului de termoficare. Consilierii locali au luat această decizie în şedinţa ordinară pe februarie.  Primarul Mariana Mircea a specificat că în ultimii patru ani reţeaua de termoficare s-a extins pentru aproximativ 600 de gospodării din oraş. Primarul din Cernavodă a adăugat că tot în şedinţa Consiliului Local s-a mai hotărât completarea şi modificarea listei de investiţii pe 2012. Astfel, au mai fost introduse în lista de investiţii lucrările privind înlocuirea conductei de apă rece potabilă pe strada Ion Creangă, reabilitarea reţelei termice, precum şi montarea de contoare de apă caldă menajeră la branşamentele blocurilor de locuinţe, alimentate de la punctele termice din cartierele Columbia şi Trust.

Fetestean prins cu arme fără avea drept legal
Un feteştean s-a ales cu dosar penal pentru că nu îşi vizase permisul de armă. Poliţiştii au descoperit că acesta deţinea fără drept o armă de vânătoare cu alice şi o armă de tir cu glonţ, calibru 5,6 mm. Bărbatul poseda un permis de armă eliberat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, al cărui termen de valabilitate a expirat în anul 2011. Armele şi 80 cartuşe cu glonţ calibru 5,6 mm au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.      În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nedepunerea armei la un armurier autorizat în termen de zece zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, urmând a se da soluţie prin parchet.  Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase reaminteşte posesorilor de arme  că, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului de expirare la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis.

Părinţii copiilor care absenteză de la şcoală nu mai primesc alocaţie de susţinere a familiei
Alocaţia de susţinere a familiei scade în cazul în care elevii au absenţe. Familiile cu venituri de pana la 370 lei/persoana vor beneficia, incepand cu 1 ianuarie 2011, de un ajutor financiar suplimentar constand intr-o alocatie pentru sustinerea familiei, urmand ca sprijinul financiar va fi acordat familiilor care incurajeaza participarea copiilor la actul educational, conform normelor metodologice de aplicare a Legii. Conform noilor prevederilor, copiii trebuie sa frecventeze fara intrerupere cursurile unei forme de invatamant organizata potrivit legii si sa nu inregistreze absente nejustificate in cursul unui semestru care sa conduca la scaderea notei la purtare la 8. Directorul agenţiei de Plăţi  şi Inspecţie Socială Ialomiţa, Olga Staicu  a specificat că cei care au mai mult de 20 de absenţe pierd acest sprijin financiar. Aceasta a adăugat că în cazul în care sunt mai mulţi copii în familia respectivă numărul absenţelor se adună


Identificaţi la scurt timp de poliţişti după ce au sustras ţigări dintr-o societate comercială
Poliţia Oraşului Ţăndărei a fost sesizată vineri, 02 martie a.c., cu privire la faptul că patru persoane necunoscute au pătruns în incinta unei societăţi comerciale şi profitând de neatenţia gestionarei, au sustras 40 pachete de ţigări. Din cercetările derulate cu operativitate de către poliţişti au fost identificate cele patru persoane suspecte, cu vârste cuprinse între 8 şi 41 ani, toţi din comuna
Dudeşti, judeţul Brăila, asupra cărora poliţiştii au găsit suma de 346 lei, bani ce au fost ridicaţi în vederea continuării cercetărilor. Suspecţii au declarat anchetatorilor că ţigările le-au comercializat unor persoane necunoscute, pe raza municipiului Feteşti. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Reţinut de poliţişti pentru sustragerea de obiecte electronice în valoare de 11.000 lei
Efectivele Poliţiei Oraşului Ţăndărei au reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 22 ani, din satul Oituz, judeţul Constanţa pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, care a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al inspectoratului.
În fapt, în luna aprilie a anului 2011, tânărul a pătruns în incinta unei societăţi comerciale de pe raza oraşului Ţăndărei şi a sustras obiecte electronice  în valoare de 11.180 lei.
În prezent poliţiştii desfăşoară cercetări pentru recuperarea prejudiciului cauzat şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a celui în cauză.

Lupul, paznic la oi
Duminică, 04 martie a.c., o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Oraşului Ţăndărei aflată în executarea atribuţiilor de serviciu a oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 35 ani.  În urma controlului efectuat în interiorul portbagajului autoturismului, poliţiştii au găsit patru bidoane, respectiv 10 litri de ulei comestibil a căror provenienţă nu a putut fi justificată de şofer.  Din cercetările derulate, s-a stabilit că bărbatul a sustras bunurile de la societatea la care este angajat ca agent de pază. Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal pentru furt, iar bunurile au fost restituite societăţii prejudiciate.