21 MARTIE



După prima etapă de inscriere a copiilor in clasa 0 sau în clasa I au mai ramas libere la Feteşti 134 de locuri.

Ieri, a demarat cea de-a doua etapă de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I. Astfel, potrivit centralizării ISJ, copiii din Feteşti care vor să se înscrie la altă scoala fată de cea de domiciliu  au la dispoziţie 63 de locuri libere pentru clasa pregătitoare şi 71 de locuri pentru clasa I. Cele mai multe locuri rămase libere pentru clasa pregătitoare sunt la şcoala gimnazială Mihai Viteazul, iar cele mai multe pentru clasa I la Scoala gimnazială, nr 7 Aurel Vlaicu . Potrivit planului de scolarizarte 2012-2013 la Feteşti se vor contitui 12 clase pregatitoare, din care 4 la scoala nr 7, şi 14 clase I, din care 6 la scoala nr 7 aurel Vlaicu, 3 la scoala nr 6, şi câte o clasa la celelalte unităti de învâtământ din municipiu.


La plimbare cu sina de cale ferata.
O patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti, a identificat pe raza de competenţă un autoturism, condus de un localnic de 21 ani. Cu ocazia controlului efectuat în habitaclul autoturismului, poliţiştii au constatat că şoferul transporta componente de căi ferate, bunuri despre care acesta a declarat că le-a găsit pe marginea unui tronson de cale ferată. Componentele, în greutate de 400 kg au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţişti până la definitivarea cercetărilor. Pe numele celui în cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.


Fetestenii mai au la dispozitie 10 zile pentru a putea beneficia de reducerea de 10 % la taxe si impozite locale. Bonificatia se acorda celor care isi achita integral taxele si impozitele locale pe 2012, pana la sfarsitul acestei luni. Cuantumul acestor dări a rămas la fel ca si cel de anul trecut. De asemenea si pentru anul 2012 s-a mentinut taxa de trama stradala . Aceasta taxa, este datorată de persoanele fizice şi juridice care deţin autovehicule de transport marfă, pentru circulaţia pe străzile municipiului si este stabilită în funcţie de masa totală maximă autorizată, după cum urmează: de la 3,5 tone inclusiv pana la 7 tone – 50 de lei /luna, iar pentru autovehiculele de peste 7 tone- 150 de lei/luna.

La Cernavodă va avea loc săptămâna viitoare  conferinta europeana GMF Dezvoltam energia nucleara, dezvoltam comunitatile.  GMF ( Asociatia Europeana a Oraselor Nucleare)  este o organizatie europeana  a carei membri sunt localitati ce gazduiesc centrale nucleare si asociatii formate in jurul centralelor nucleare. Aceasta  se intruneste periodic  pentru a analiza securitatea  centralelor nucleare si a managementului depozitelor de deseuri radiocative, conform reglementarilor europene precum si relatiile dintre centralele nucleare si comunitatile locale,  cu prezentarea exemplelor de bune practici. Orasul Cernavoda in calitate de membru al asociatiei este anul acesta gazda conferintei. Evenimentul se va desfasura la Primaria Cernavoda in sala Casei de cultura.

Cei care dau foc vegetaţiei uscate pentru a igieniza terenul riscă amenzi drastice

Aproximativ 5 ha de vegetaţie uscată şi gunoi menajer de pe un teren viran din apropierea municipiului Feteşti au fost mistuite de flăcări, după ce o persoană rămasă neidentificată a folosit intenţionat o sursă de aprindere, generând incendiul. Evenimentul a fost anunţat prin SNUAU 112 duminică, 18 martie, iar la faţa locului s-au deplasat pompierii militari care au intervenit timp de aproape o oră pentru lichidarea flăcărilor. Proprietarii de terenuri care intenţionează în această perioadă să-şi igienizeze prin incendiere suprafeţele agricole pentru a le putea exploata în perioada viitoare riscă amenzi foarte mari dacă provoacă pagube.
Cei care încalcă legea riscă nu numai amenzi ci şi dosare penale.

Elevii pot să beneficieze şi anul acesta de bonuri valorice pentru calculatoare.  Ca să poată lua cei 200 de euro elevii şi studenţii învăţământului de stat sau particular trebuie să aibă până în 26 de ani şi să provină din familii cu venituri brute lunare de maximum 150 de lei pe membru de familie. Cererile se depun între 1 şi 21 aprilie, iar lista beneficiarilor va fi afişată pe portalul Ministerului Educaţiei pe data de 1 iunie. Anul şcolar trecut, prin programul “Euro 200”, 431 de elevi din judeţul Călăraşi au beneficiat de bani, pentru achiziţionarea unui calculator.

Un ialomiţean din Ţăndărei a murit înecat într-un bazin de acumulare a apei. Din primele cercetări, a reieșit că bărbatul în vârstă de 58 de ani, care lucra ca paznic la societatea din Făcăeni unde se afla bazinul, a alunecat și nu a mai reușit să se salveze. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, George Damian, precizează că trupul neînsufleţit a fost găsit abia a doua zi dimineaţă. Din datele Inspectoratului de Poliție Ialomița, reiese că bărbatul nu prezenta semne de violență, corpul neînsuflețit fiind trimis la medicul legist pentru a se stabili exact circumstanțele care au condus la tragica situație Bazinul cu apă are o adâncime de peste 4 metri. Rudele bărbatului spun că acesta nu avea motive să se sinucidă.