19 MARTIE


Astăzi scolile vor afişa  locurile rămase disponibile pentru a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi clasa I
Astăzi, la toate unităţile de învăţământ vor fi afişate locurile rămase disponibile pentru a doua etapă de înscrieri în clasa pregătitoare şi clasa I, urmând ca de mâine să fie primite dosarele copiilor. Potrivit miniserului Educaţiei, aproape 72% din copiii luaţi în evidenţă au fost înscrişi în clasa pregătitoare şi în clasa I la nivel naţional, până joi seară.  Tot astăzi, în unităţile de învăţământ se afişează listele privind copiii înmatriculaţi în prima etapă. Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I se face în patru etape, prima desfăşurându-se în intervalul 5-16 martie. În această perioadă au putut fi depuse cererile de înscriere de către părinţii care au solicitat înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie. Cea de-a doua etapă de înscriere va începe mâine,  şi este rezervată părinţilor care vor să-şi înscrie copiii pe locurile rămase libere în şcoli din altă circumscripţie. La nivelul judeţului Ialomiţa, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, în prima etapă au fost din toamnă vor intra la clasa I şi pregătitoare 4.098 de copii. Dintr-o primă estimare, în Ialomiţa  pentru clasa pregătitoare vor fi  constituite 112 clase, iar pentru clasa I – 127. Potrivit ISJ cele mai multe clase pregătitoare şi I din judeţ  se vor organiza la scoala nr 7, Aurel Vlaicu din Feteşti. Mai exact , aici se vor organiza 4 clase pregătitoare şi 6 clase I.


Fetestenii trebuie să încheie cu Raja conventii de facturare.
Operatorul Regional de apă şi Canalizare Raja Constanţa derulează la Feteşti în această perioadă , Campania “ Factura individuală, sau cum să nu rămâi fără apă din cauza unui vecin datornic”.  Obiectivul acesteia este încheierea de convenţii cu abonaţii de la nivelul asociaţiilor de locatari, pentru evitarea debransării întregii asociaţii în caz de neplată a consumului de apă a vreunui utilizator. Seful Sectiei Raja Feteşti, Dorin Stoian a declarat că  în urma încheierii convenţiilor cadru de facturare individuală şi pe baza tabelelor cu consumurile defalcate primite de la asociaţiile de locatari, Raja va emite lunar factura pentru fiecare apartament în parte.
Dorin  Stoian a mai precizat că aceată campanie vine şi în sprijinul celor care au datorii către societate.
În situaţia în care asociaţiile cu datorii nu vor trece la încheierea convenţiilor de facturare individuală, prin care Raja să preia dreptul de urmărire a rau-platnicilor, acestea riscă să rămână fără apă, urmând să fie  debranşate în perioada următoare.

Programul „Rabla” demarează  astăzi.
Programul „Rabla” demarează, astăzi, prin înscrierea şi validarea colectorilor şi producătorilor. Proprietarii - persoane fizice - se pot adresa firmelor colectoare pentru casarea autoturismelor vechi începând din 3 aprilie şi până în 19 noiembrie 2012. Pentru acest an, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a prevăzut un buget de 114 milioane lei, care permite scoaterea din uz a 30.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani. Ca şi în 2010 şi 2011, cuantumul primei de casare este 3.800 lei, fiind exprimată printr-un tichet cu valoare nominală. De asemenea, pentru achiziţionarea unui autovehicul nou pot fi utilizate cel mult trei tichete valorice. Listele producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în 2012 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2012”.