STIRI 7 Martie



Din cauza datoriilor, 4 blocuri din Cernavoda risca ramana fara apa potabila. Este vorba despre blocul H4 de pe strada Cazarmii, Blocul H1 de pe strada Medgidiei, H4 de pe strada Avram Iancu si DS 25 de pe Aleea Florilor. Reprezentantii Raja spun ca măsura cea mai eficientă pentru recuperarea debitelor de la abonaţii rău-platnici este debranşarea de la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Cele 4 blocuri din Cernavoda insumeaza datorii de aproape 50 de mii de lei. Acestea   nu sunt nici măcar constituite in asociatii cu toate ca  în ultimii trei ani, au fost notificate si somate de zeci de ori pentru a intra în legalitate.  Dacă în termnen de cinci zile de la avizarea, temr care expira mâine,  proprietarii de apratamente din cele 4 blocuri nu încheie conventiile de faturare individuală sau nu-si achită debitele restante, vor fi debransati de la sistemul de alimentare cu apă. 

Organizația World Vision a lansat o nouă campanie pentru ajutorarea copiilor din mediul rural. Campania „Cu o carte, schimbă o viață“ se derulează în perioada februarie-aprilie și vizează facilitarea accesului la lectură pentru 15.000 de copii din 7 județe ale țării, printre care Ialomiţa şi Constanţa. Prin această campanie organizaţia își propune să strângă fondurile necesare pentru a dota bibliotecile din peste 53 de comunități rurale.  Astfel, în Ialomiţa campania vizează Biblioteca Școlii Gimnaziale „Barbu Catargiu“, din Maia, cu 250 de elevi beneficiari, și Biblioteca Comunală Roșiori, acolo unde alți 400 de elevi ialomițeni vor primi sprijinul organizației World Vision. In judetul Constanta sunt incluse în campanie bibliotecile din Medgidia si comuna Cobadin unde 6600, respectiv 410 elevi vor beneficia de carti. Cei care vor să se implice în campania organizată de World Vision pot intra pe site-ul organizației, www.worldvision.ro, acolo unde trebuie să urmeze câțiva pași simpli pentru a veni în ajutorul copiilor.

S-a aprobat minivacanţa de 1 Mai şi Paşti! Guvernul a decis ca zilele de 2 şi 3 mai 2013 să fie declarate drept zile libere în sectorul public, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de ieri. Dispoziţiile acestei hotărârii pot fi aplicate şi angajaţilor din sectorul privat, dacă se doreşte acest lucru. Astfel, ziua liberă 1 Mai va fi legată de Sfintele Paşti, care se sărbătoreşte începând cu 5 mai. Aşadar, cel puţin bugetarii ar urma să aibă o minivacanţă de care nu se vor bucura însă doar ei, ci şi hotelierii şi comercianţii de la malul mării şi de la munte, destinaţiile preferate de români pentru petrecerea de 1 Mai. 

Ziua Doamnelor şi Domnişoarelor va fi marcată astăzi la Cernavodă de un spectacol organizat de către Casa de Cultură şi Primărie. Evenimentul are loc la ora 17  în sala de spectacol a casei de cultură şi  va cuprinde interpretări de cîntece populare, dansuri populare oferite de către ansamblurile Mugurelul şi Florile Dogobrogei, muzică uşoară, dansuri moderne oferite de trupa Audeo dar şi piesă de teatru oferită de membrii grupului de tineri actori Derdeluş, din cadrul Casei de Cultură. Nu vor lipsi  nici acordurile Fanfarei Axiopolis, care ne vor încânta cu piese dedicate tuturor femeilor.


Zilele acestea politistii din Ialomita deruleaza activitati de prevenire a delicventei juvenile. In cadrul acestora, ieri, forţele de ordine au asigurat traseele pe care elevii vin  si pleaca de la scoala, fiind verificate locurile şi zonele cunoscute ca frecventate de elevi. Scopul acestei actiuni a fost depistarea celor care absentează de la cursuri. Politistii au facut si  controale în unităţi comerciale pentru a stabili dacă angajaţii se conformează prevederilor legale referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice şi ţigări minorilor. Tot ieri, in cadrul orelor de dirigenţie poliţiştii au styat de vorba cu aproape 600 de elevi din 16 scoli din judet, carora le-au oferit si pliante preventive.
Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au aplicat 59 sancţiuni contravenţionale, iar un tanar din Fetesti s-a ales cu dosar penal dup ace a fost prins conducand un moped  fără a avea permis de conducere.

Pentru ca vremea s-a incalzit si incep activitatile specifice sezonului, pompierii au demarat o campanile de prevenire a incendiilor. Asta si pentru ca an de an, in această perioadă a anului numarul incendiilor creste.  Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă recomandă celor care fac curatenie in curte să aleagă cu grijă locul unde depozitează gunoaiele vegetale pentru a le arde, să nu lase focul nesupravegheat şi să asigure mijloacele necesare pentru stingerea unui posibil incendiu.
Insert Lacramioara Chirea prevenire primavara 1
Reprezentantul Inspectoratului judetean pentru Situatii de Urgenta, Lacramioara Chirea a mai adaugat ca legea spune ca arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă.
Insert Lacramioara Chirea prevenire primavara 2