Stiri 11 iulie

Un pompier si-a pierdut viata in aceasta dupa-amiaza in timp ce incerca sa salveze doi muncitori prinsi sub un mal de pamant. Accidentul de munca a avut loc in cartierul fetestean Colonisti.  Doi muncitori care lucrau la canalizare au căzut in santul adang de 6 metri si au fost acoperiti de pământ! In salvarea acestora au intervenit 3 pompieri. Malul s-a surpat din nou, prinzand si doi dintre salvatori. Purtatorul de cuvant al ISU Ialomita, Lacramioara Chirea a spus ca un muncitor si ambii pompieri au fost scosi, insa, starea unuia dintre ei era foarte grava.
Insert Lacramioara Chirea deces pompier
Medicii de la SMURD l-au resuscitat mai bine de o ora, dar nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata. El avea 42 de ani si era din Fetesti. Dupa mai bine de 3 ore, si cel de-al doilea muncitor a fost scos din pamant. Starea lui era stabila, dar a fost transportat de urgenta la spitalul Floreasca din Bucuresti, dat fiind timpul indelungat in care  a stat sub pamant, dupa cum a explicat medical SMURD Mihaela Radu.
Insert Medic Radu
Celalalt muncitor , Valentin, are 20 de ani si  este in afara oricarui pericol. El a declarat ca a scapat mai usor pentru ca era mai aproape de marginea santului.  
Insert muncitor
Al  doilea pompier a refuzat internarea. Accidentul s-a petrecut pe strada Baraganului. La fata locului s-au deplasat autoritati locale si judetene, printer care si prefectul de Ialomita, Gigi Petre, reprezentantii ITM IL, politisti si procurori de la Parchetul Fetesti. Pe masura ce ancheta va evolua, vom reveni cu amanunte.


Mâine, aflăm dacă numărul elevilor feteşteni care au promovat bacalaureatul va creşte.

Mâine, se vor afişa retultatele finale ale bacalaureatului, după rezolvarea contestaţiilor. În Ialomiţa, rata de promovabilitate înainte de contestaţii a fost de 55,28%.  64% fost procentul de promovabilitate al absolvenţilor actualei promoţii de clasa a XII-a şi 20,02% al absolvenţilor promoţiilor anterioare. La nivelul judeţului au fost depuse peste 500 de contestaţii. La Feteşti, rata de promovabilitatea fost de 51%. Adică, dintre cei 480 de candidaţi care s-au prezentat la examen, doar 243 au obţinut medii de trecere. La Liceul Teoretic Carol I, din cei 211 candidaţi din promoţia curentă au reusit să promoveze bacalaureatul 185. La Liceul Tehnologic de Construcţii Căi Ferate Feteşti, au promovat examenul  21 de candidaţi din cei 33 din promiţia curentă care s-au prezentat la examen. La această unitate şcolară au fost înscrişi pe liste pentru a susţine bacalaureatul 49 de elevi, care au absolvit anul acesta clasa a XII-a, însă doar 33 s-au prezentat la examen. La cel de-al treilea liceu din Feteşti, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară, au fost înscrişi 116 candidaţi din promoţia actual, dintre care, doar 21 au reuşit să ia bacalaureatul, 3 au lipsit, iar o elevă a fost eliminată din examen, pentru că a încercat să copieze.  Mâine, după ora 12, aflăm dacă numărul elevilor feteşteni care au promovat bacalaureatul va creşte.

Tratamente gratuite pentru cernavodeni
Cernavodenii au posibilitatea de a-şi trata gratuit problemele de sănătate. Primăria oraşului Cernavodă a demarat, în parteneriat cu Centrul de Recuperare Medicală MAN, campania “Alungă Durerea şi Menţine Starea de Sănătate”. În cadrul acestui program, locuitorii oraşului, indiferent de vârstă,  vor beneficia de consultaţii şi tratamente medicale gratuite. Proiectul se derulează în incinta Spitalului Orăşenesc Cernavodă, pe o perioadă nedeterminată, în cadrul căreia pacienţii vor beneficia de cure de tratament pentru 10 zile cu 3 proceduri zilnice gratuite. Terapia va fi asigurată de medici specialişti, care vor utiliza aparatură performantă şi medicaţia necesară. Obiectivul acestui program este informarea cetăţenilor în vederea evaluării periodice a stării de sănătate. Pacienţii pot  beneficia de aceste tratamente gratuite numai în baza unui bilet de trimitere de la medical de familie sau medical specialist.

Luna trecută 741 de ialomiţeni au dorit să devină şoferi, dar au reuşit doar  37% dintre ei.
În luna iunie, la nivelul Judeţului Ialomiţa s-au înscris pentru a susţine examenele auto 741 de persoane. Potrivit raportului întocmit de Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, rata de promovabilitate a testărilor a fost de doar 37,64%. Proba teoretică a fost cea care le-a dat bătăi de cap viitorilor şoferi, rata de promovabilitate la proba teoretică a fost de 55%. Potrivit aceluiaşi raport, în luna iunie, au fost eliberate 202 permise de conducere. Documentul mai arată că până la 30 iunie, totalul parcului auto din Ialomiţa însuma 54.045 de vehicule rutiere, din care 42.337 reprezintă vehicule auto aflate în proprietatea persoanelor fizice.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme severă în următoarele două zile, în întreaga ţară.
De astazi  până în dimineaţa zilei de sâmbătă, vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, apoi, pe parcursul zilei de vineri şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai ales în jumătatea estică. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat. 

Ieri dupa amiaza, pompierii de la Garda 3 Feteşti au fost chemati sa stinga un  incendiu izbucnit la o locuinţă din municipiu. Ajunşi la locul intervenţiei, subofiţerii au constatat că focul ardea  în dormitorul casei, unde proprietara a strâns laolaltă mai multe haine şi materiale textile şi le-a dat foc. Incendiul a fost stins înainte de a se extinde la întreaga locuinţă.