Stiri 27 februarie



De vineri rentierii agricoli trebuie sa mearga la Agentiile de Plati si Interventie pentru Agricultura ca sa isi vizeze carnetele de rentier. Acestia trebuie sa aduca actul de identitate, carnetul de rentier si  contractul de arendă ori contractul de vânzare a terenului. Renta agricolă este personală şi netransmisibilă şi se poate încasa doar de titularul carnetului de rentier agricol sau de mandatarul său cu procură specială autentificată ori de către moştenitorul rentierului, în cazul decesului acestuia. Pentru fiecare hectar un rentier primeste 100 de euro pe an pentru terenul instrainat si 50 de euro pe an pentru terenul dat in arenda.

Maine se implinesc 80 de ani de la infiintarea Protectiei Civile. Ziua Protecţiei Civile din România este un eveniment care prilejuieşte rememorarea momentului istoric în urma căruia a fost înfiinţată Apărarea Pasivă din România.  Protecţia civilă este o componentă a apărării naţionale şi cuprinde ansamblul măsurilor adoptate şi activităţilor desfăşurate în scopul asigurării protecţiei populaţiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale şi a factorilor de mediu, în caz de război sau dezastre.  Maine  începând cu ora 10.00, la sediile formaţiunilor de intervenţie din subordinea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Ialomita, vor fi organizate şi desfăşurate acţiuni “Porţi Deschise”, pe parcursul cărora vor fi prezentate rezultatele activităţii de protecţie civilă desfăşurată în judeţ, tehnica de intervenţie, precum şi exerciţii practice demonstrative specifice.

Un fetestean a fost reţinut de poliţişti după ce a sustras animale şi obiecte metalice din mai multe gospodării. Politistii au reusit sa depisteze cinci tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 20 ani, toţi din Feteşti, care în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, au sustras din gospodăriile mai multor localnici produse agricole, animale şi obiecte metalice, fapte aflate în evidenţele poliţiei cu autori necunoscuţi. Valoarea prejudiciilor cauzate se ridică la peste 10.000 lei, anchetatorii efectuând cercetări pentru recuperarea în totalitate a acestora. Faţă de unul dintre făptuitori, s-a luat măsura reţinerii pe baza de ordonanta.

Primăria Cernavodă deschide, mâine, sezonul mărţişoarelor chiar în holul principal al instituţiei. 18 comercianţi, printre care şi elevi talentaţi, îşi vor expune spre vânzare produse confecţionate manual. Cernavodenii pot sa cumpere mărţişoare hand made unicat între orele 9:00 şi 16:00, în holul principal al primăriei. Expoziţia este organizată de Casa de Cultură Cernavodă, Primăria Cernavodă, Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr 2.


Consilierii locali din Feteşti se întrunesc mâine în şedinţa ordinară pe luna februarie. Pe ordinea de zi sunt 18 proiecte de hotărâri. La punctul 14 se regăseşte un proiect ce prevede stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor în pieţele şi târgurile din municipiu. Potrivit proiectului, pentru nesalubrizarea punctului de desfacere după terminarea programului pieţei, comerciantul riscă amenzi între 100 şi 300 de lei. De asemenea, pot primi astfel de amenzi şi pieţarii care nu menţin curăţenia pe timpul desfacerii activităţii.  Potrivit articolului Art.30^4 al proiectului de hotărâre, expunerea spre vanzare sau depozitarea oricărui tip de mărfuri în afara tarabelor special amenajate, se amendează cu până la 400 de lei. Amenzi cuprinze între 200 şi 400 de lei pot primi şi comercianţii care blochează căile de acces în piaţa, a aleilor si a spaţiilor pietonale aflate în incinta pieţei cu orice fel de mărfuri, obiecte sau autoturisme; cei care expun mărfuri sau produse pe trotuare sau pe aleile de acces aflate în incinta pieţei şi de asemenea, cei care nu respectă programul de aprovizionare al pietei, targului, stabilit de Administratia Pietei.  De respectarea acestor prevederi şi de sancţionarea abaterilor se vor ocupa poliţiştii locali.

AJOFM Ialomita organizeaza anul acesta  cursuri de formare profesionala în 17 meserii căutate pe piaţa muncii. Agent vanzari, Operator introducere, validare, prelucrare date, Limba engleza, Inspector resurse umane, Lucrator in comert, Baby sitter, Agent securitate, Patiser,  Frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, Mecanic auto sunt doar câteva dintre meseriile pentru care se pot califica gratuit somerii ialomiţeni înregistraţi în bazele de date ale AJOFM.  Persoanele care opteaza pentru unul din cursurile mentionate se pot inscrie la AJOFM Ialomita sau la Agentia Locala Slobozia, respectiv la punctele de lucru ale institutiei, din Urziceni, Fetesti si Tandarei.

Clădirea unei foste şcoli din Cernavodă în care au fost rănite două persoane zilele trecute, după ce pereţii acesteia au căzut peste ei, va fi demolată de primărie.  Este vorba despre clădirea fostei Şcoală nr.1 din strada Mircea cel Bătrân din Cernavodă. Vechi de mai bine de 100 de ani, imobilul construit în 1907, s-a transformat dintr-o instituţie de învăţământ, într-o ruină prăduită de hoţi.  Din aceste cauze, clădirea prezenta un avansat grad de degradare şi totodată un pericol de prăbuşire, din cauza sustragerilor de bunuri materiale(pardoselile din lemn, ferestrele şi uşile nu mai existau). Pentru a preveni accidentele,  Primăria a propus de trei ori în şedinţele de Consiliu Local demolarea ruinei, însă unii dintre aleşii locali au refuzat această întervenţie, şi au solicitat renovarea clădirii. Vineri 22 februarie, doi bărbaţi fără adăpost au ajuns în stare grava la spital, după ce plafonul etajului 1 al clădirii s-a prăbuşit cu aceştia şi au căzut în gol 4 metri. Evenimentul s-a produs după ce bărbaţii au sustras căteva lemne din plafon pentru a face focul. Tragedia celor doi i-a convins în cele din urmă şi pe ceilalţi membri ai Consiliului Local să voteze în şedinţa de luni 25 februarie, demolarea clădirii. Intervenţia va avea loc după finalizarea expertizelor tehnice, iar pentru a evita şi alte tragedii, reprezentanţii Primăriei spun că demolarea se va face manual, iar materialele care vor fi recuperate, se vor dona persoanelor nevoiaşe din oraş.

Elevii clasei a XI-a C din cadrul Liceului Tehnologic C.C.F Fetesti, coordonati de doamna profesoara Constandache Violeta au participat vineri, 22.02.2013 la Targul regional al firmelor de exercitiu.  .
 In cadrul targului, care s-a desfasurat la Liceul Tehnologic Costin Kiritescu din Bucuresti,  elevii s-au prezentat cu firma de exercitiu AUTOWASH SRL care are ca obiect de activitate spalatorie auto si firma de exercitiu LADY SRL care are ca obiect de activitate comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie, respectiv comert cu ridicata al ceasurilor si bijuteriilor. Elevii au incheiat tranzactii cu alte firme de exercitiu din cele 88 prezente si au participat la o serie de concursuri: Cel mai bun stand, cea mai buna prezentare a firmei , cel mai bun catalog si cele mai bune materiale profesionale.
Profesororul,  Constandache Violeta a declarat cp pentru elevi a fost o experienta noua, un prim pas in a administra o firma si a-i prezenta produsele la  nivel regional.

Clubul sportiv Rapid Feteşti organizează duminică, 3 martie, înscrieri pentru copiii care vor să devină fotbalisti. Sunt asteptati la selectie copiii născuţi între anii 1998 si 2002.  Antrenorul Gigel Stoica a declarat că  anul acesta , conducerea clubului Rapid Feteşti va pune mare accent pe pregatirea si formarea de noi fotbalisti care provin din zona municipiului